Datum objave: 23. Prosinac 2013

Zlarinjani sami organizirali i kreirali svoje Božićne čarolije

Diana Ferić
Diana Ferić

Zlarinjani nisu čekali da im netko drugi organizira predblagdanska događanja nego su u proteklim tjednim došašća sami kreirali svoje Božićne čarolije u kojima su uživali i stari i mladi. Počelo je prvom božićnom radionicom u kojoj se okupilo svega nekoliko mještanki koje su pravile i božićne vijence, a kako se selom o tomu proširila vijest pridruživalo im se sve više Zlarinjanki. Osim vijenaca izrađivale su dekoracije na korama od bora, šibama i kartonu. Vijencima su obradovali svoje osamljene susjede i tako unijeli radost Božića u njihove domove.
Druga je bila radionica dekupaža, a potrebni materijala pomogla im je nabaviti TZ Zlarin. Dobrovoljno vatrogasno društvo je ubralo bor koji su postavili u središtu mjesta i okitili ga tim ukrasima. Potom su mjesto okitili svjećicama, a otvorenom pekli pršunate, djeca su ispisivala svoja imena na papirnatim srcima i čizmicama. Tko je god mogao došao je pomoći ukrašavati božićno drvce.
Sinoć, zadnje nedjelje adventa u posjet Zlarinjanima došao je Djed Božićnjak. S dvije vreće poklona i malenim zvoncem u ruci, razveselio je mališane.
Danas poslijepodne mještani su u Vatrogasnom domu kuhali f bakalar, frigali pršunate i pispalje te pekli marune.
No to nije sve . Predzadnjeg dana ove godine, 30.prosinaca zlarinskoj djeci stiže u posjet profesor Baltazar, odnosno predstava o tom liku animiranog filma. Predstavu je organizirala Petra Radin , a glume Mario Kovač i Filip Djetelić.

„Eto tako malo mjesto, a toliko događanja da se svi možemo ponositi i nadati da će nas ovakvi trenutci uvijek pratiti! Ako ništa drugo probudili smo djecu u sebi i ove blagdane učinili ugodnijim i veselijim svima. Divota je vidjeti toliko radosti i ljubavi na ovim našim donedavno pustim ulicama, a Božić je tek za dva dana. Mudri savjet za kraj je da uvijek činite dobro drugima i pružite ruku mira i ljubavi svima.“, napisali su organizatori Božićnih čarolija u Zlarinu na web stranici zlarinske turističke zajednice.

Iz kategorije: Vijesti