Datum objave: 23. Prosinac 2013

2013. iznimno uspješna godina za Šibensko kazalište

Diana Ferić
Diana Ferić

Protekla godina bila je iznimno uspješna za šibensko kazalište te su tijekom 2013. postavljena četiri premijerna naslova, dva u vlastitoj i dva u koprodukciji: „ Push up 1-3“, „Glorija“, „Sedmi kontinent“ i The turn of the Screw“.

„Iza nas je izuzetno uspješna godina, a do tog uspjeha došli smo kroz kontinuirani rad i zato smo jako ponosni na postignute rezultate. Osim spomenutih naslova,  u protekloj godini možemo se pohvaliti i s četiri nominacije za Gloriju. Iako naši mladi glumci Fanka Klarić i Zoran Mužić nisu osvojili Nagradu hrvatskog glumišta, mi znamo da su je oni itekako zaslužili.

Šibensko kazalište pokazalo je bogatstvo svoje ponude i glazbenim djelima, koja nisu česta za ovo kazalište koje je pretežno orijentirano na dramski program, ali pokazali smo da smo spremni i za operu. Osim svega navedenog, HNK Šibenik imalo je i nekoliko povijesnih uspjeha u 2013. Po prvi puta gostovali smo i na Dubrovačkim ljetnim igrama s predstavom „Škrtičina“, gdje smo postigli izuzetan uspjeh. S istom smo predstavom prvi puta gostovali i u osječkom kazalištu, a gostovati ćemo i u Rijeci. Šibensko kazalište je prepoznato na kulturnoj karti hrvatske, a to je rezultat svih djelatnika kazališta, svih koji nas odupiru ali i svih koji dolaze na naše predstave“, rekla je Nera Gojanović Kljajić danas na svečanom domjenku u foajeu kazališta.

Iz kategorije: Vijesti