Datum objave: 23. Prosinac 2013

Postavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom na ulazu kazališta

Diana Ferić
Diana Ferić

Postavljena je montažna rampa koja osobama s invaliditetom omogućava lakši ulazak u šibensko kazalište, a novac za rampu prikupile su članice  Lions kluba Luce iz Šibenika.

„Drago mi je što je ova donacija stigla za Božić kao poklon te će sada program našeg kazališta moći pratiti svi građani Šibenika. Ovaj projekt ostvarili smo nakon dugog perioda rada na njemu. Trebalo je tu riješiti puno papirologije te je to bio jedan dug proces koji je napokon priveden kraju. Osim toga, nama je i zakonski propisano da imamo rampu tako da smo sad mirni i s te strane. Rampa je montažna te se pri kupnji ulaznica mora istaknuti da se radi o osobi s invaliditetom kako bi mogli u kratkom vremenu montirati rampu.“, rekla je Nera Gojanović Kljajić, ravnateljica HNK Šibenik.

Tatjana Jukić, tajnica Lions kluba Šibenik, naglasila je kako klub svako godine ima humanitarnu akciju kada prikupljaju sredstva za određenu svrhu, a ideja o postavljenju rampe inicirana je u kazalištu prije dvije godine. „Sretni smo što možemo ovakvim akcijama pomoći gradu.“

Iz kategorije: Vijesti