Datum objave: 23. Prosinac 2013

Vijećnica Vukšić ukorila stranke da se u kadroviranju jednako ponašaju

Diana Ferić
Diana Ferić

 Dr. Mira Vukšić, vijećnica s Nezavisne liste  Ante Gašparova Čaće  održala je na jutrošnjoj sjednici  stranačkim vijećnicama da se prestanu, kako je kazala, prepucavati oko toga tko  koga i gdje zapošljava jer da su potvrdili da su, kada su na vlasti, u tome jednako ponašaju.

Tu je temu načeo vijećnik SDP -a  Ivan Rajić koji je zatražio od gradonačelnika Burića podatak o tomu koliko su zaposlili novih ljudi u gradskoj upravi. Gradonačelnik je odgovorio da novih lica ima, ali da nije riječ o povećanju broja  zaposlenik nego zamjeni onih koji su otišli u mirovinu. Imenom i prezimenom  spomenuo je samo dva mlada stručnjaka koji su zaposleni, jedan  za izradu projekta  za EU fondove, drugi za uspostavu cjelovitog  informatičkog sustava.

Vijećnicu Vukšić zanimalo je u prvom redu radili se na racionalizacijama i uštedama u poslovanjima gradskih tvrtki. Gradonačelnik Burić je  istaknuo kako  on osobno na tomu inzistira i da u tom cilju nastavlja suradnju s dr. sc Antom Pulićem, ali i da je uspostavljena suradnja s Gradom  Zagrebom  kako bi se primijenila njihova iskustva. "Mi ćemo usporediti stanje i broj radnika u sličnim gradskim tvrtkama u drugim gradovima pa ako se pokaže da kod nas ima više radnika za obavljanje poslova onda će taj višak biti utvrđen i broj radnika će morati biti smanjen", kazao je gradonačelnik Burić. 

Iz kategorije: Vijesti