Datum objave: 12. Prosinac 2013

Gradonačelnik osobno čestitao Nives Radić, svjetskoj prvakinji u savate boksu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nives Radić, svjetska prvakinja u savate boksu i Damir Lambaša, njezin trener, primljeni  su danas u Ured gradonačelnika Šibenika gdje su joj čestitke uputili Željko Burić, šibenski gradonačelnik i Mirjana Žurić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Podsjetimo, Nives je prošli vikend u finalnoj borbi Svjetskog prenstva u Kini, osvojila zlatnu medalju svladavši protivnicu iz Tunisa.

Nives je danas zahvalila gradonačelniku na primanju te pojasnila kako je savate boks vrlo popularan u borilačkom svijetu, posebice u Francuskoj, te kako u toj zemlji policija i zaštitarske službe trebaju proći obuku za posao upravo kroz ovu borilačku vještinu. Nivesin trener Damir Lambaša  iskoristio je priliku i još jednom izrazio nezadovoljstvo tretmanom borilačkih sportova u Šibeniku, te izrazio nadu da će se u novoj proračunskoj godini primjenjivati kriteriji koji će prepoznati njihov rad.

 „Ponosni smo na Nives i sve njezine uspjehe, pa tako i na ovo zlato koje je nedavno osvojila u Kini. Iako sredstava za sport nikada dovoljno, pomogli smo Nives uoči puta jer znamo da, pored njezinih sportskih uspjeha, predano radi s mladima i vodi pogon djece u Taekwondo klubu Juraj Dalmatinac, koji okuplja preko 80 članova , uzrasta 5-13. godina“, rekao je Burić.

Gradonačelnik je iz Tekuće pričuve pomogao odlazak Nives na Svjetsko prvenstvo, a iz Proračuna Grada Šibenika izdvaja se 150.000,00 kn za borilačke sportove.

 

foto: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti