Datum objave: 11. Prosinac 2013

Josipa Rimac reagirala na optužbe Klarina i Antunovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, osvrnula se na optužbe Ivana Klarina, predsjednika ŽO SDP –a,  i Mirka Antunovića, predsjednika GO SDP Knina i potpredsjednika ŽO SDP –a,  iznijete na jučerašnjoj press konferenciji, priopćenjem za medije u kojem navodi kako su na toj konferenciji iznesene neistine. Podsjetimo, Klarin i Antunović prozvali su Rimac za gušanje medijske slobode, uvođenje totalitarizma u Kninu i sumnjive kupnje zemljišta za gradnju kolektora.

„Prije svega Grad Knin i ja kao gradonačelnica nismo izvršili nikakav medijski pritisak tažeći od pojedinaca sa koji neosnovano rabe naziv 'Grad Knin' da to više ne čine. Jedini razlog za upućivanje opomene red tužbu bila su saznanja mojih suradnika o radu i postojanju navedenog portala, a koja za cilj ima zaštitu interesa Grada Knina i uvođenje reda u medijsku kaljužu koja vlada u području elektroničkih medija u gradu kojem sam na čelu.

 „Nažalost, zastupnik koji je istupio na konferenciji nikad nije došao u kninsku gradsku upravu i zatražio informacije o projektima koji se realiziraju u Kninu. Nikad se nije iz prve ruke interesirao za potrebe i probleme svoje baze čime bi izbjegao skupljanje poluinformacija i neistina“, navodi Rimac. Kaže kako je očito da postoji udruženi medijski linč iza kojih stoji politički motiviran napad sa precizno određenom metom.

Svoje priopćenje Rimac zaključuje riječima kako je ponosna što je članica HDZ-a, stranke koja u svojim načelima njeguje vjeru i domoljublje, te kaže kako ta ista načela primjenjuje u svom obiteljskom okruženju koje čini zajednica žene, muškarca i djeteta, a jednako tako je i u instituciji kojoj je na čelu. „Totalitarizam kojeg esdepeovci spominju poznat mi je samo u ružnim pričama mojih roditelja i starijih stranačkih kolega koji dobro pamte vrijeme i ideologiju čiju baštinu njeguju osobe koje su održale uvodno spomenutu tiskovnu konferenciju, jednako kao i one koje su dalje proširile i ”prenijele impresije“ s tiskovne konferencije, stoji u priopćenju Josipe Rimac.

Iz kategorije: Vijesti