Datum objave: 11. Prosinac 2013

Iskoristite priliku i recite što je priroitet za razvoj šibenske gradske jezgre!

Diana Ferić
Diana Ferić

Anketu o prednostima i nedostacima života i rada u povijesnoj gradskoj jezgri provodit će od petka 13.prosinca do ponedjeljka 23. prosinca Grad Šibenik kako bi se definirali razvojni prioriteti vezani za kvalitetu života unutar užeg gradskog središta. Anketa će se provoditi u kućanstvima, prvenstveno u staroj gradskoj jezgri, ali će njome biti obuhvaćeni i građani drugih gradskih područja. Podaci dobiveni od građana, posebice stanovnika stare gradske jezgre, bit će dragocjeni pri izradi budućih planova i aktivnosti gradske uprave na projektima revitalizacije. Građani Šibenika će tako po prvi put imati priliku izravno sudjelovati u analizi i donošenju strateških odluka o razvoju povijesno i urbanistički najdragocjenijeg dijela Šibenika, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Informacije i stavovi građana od presudne su važnosti za uspjeh projekta, a ispunjavanje ankete traje svega 15 minuta. Stoga pozivamo sugrađane da se u što većem broju odazovu našim anketarima, odgovore na pitanja i tako pomognu oživljavanju stare gradske jezgre.

Anketu će provoditi četiri anketara koji će se identificirati potvrdom, odnosno pismom s gradonačelnikovim potpisom.

Istraživanje se provodi u okviru projekta JEWEL kojim se želi uspostaviti model za revitalizaciju povijesne jezgre. Projekt se financira sredstvima Europske unije, u okviru Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu (SEE). Projekt JEWEL Joint Easily Wafted East Laboratory Model) sufinancira Europska unija u okviru programa Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu. Ukupna vrijednost projekta je oko 1,96 milijuna eura, a na Grad Šibenik otpada 227.739 eura od čega EU sufinancira oko 85 posto tog iznosa.
 

Iz kategorije: Vijesti