Datum objave: 11. Prosinac 2013

Prijedlozi Anite Bare za poticanje ženskog poduzetništva u županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Osiguravanje 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz županijskog proračuna i stavljanje posebne stavke u proračunu za žensko poduzetništvo, prijedlozi su Anite Bare,  županijske vijećnice SDP-a i potpredsjednice Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, kako pokrenuti žensko poduzetništvo u Šibensko- kninskoj županiji.

Kazala je kako će ovaj prijedlog iznijeti sutra na županijskoj skupštini po uzoru na Splitsko-dalmatinsku županiju, grad Split i Dubrovnik koji u svom proračunu imaju posebno namjenjena sredstva za poticanje ženskog poduzetništva. Uz ovaj prijedlog sutra će zatražiti i više radnih tijela sa ljudima iz struke, a ne samo vijećnicima, koji će pomoći radu skupštine te dati svoj doprinos za razvoju ženskog poduzetništva.

„Žena poduzetnica je znatno manje nego muškaraca, a one i koje jesu poduzetnice, često su samo poduzetnice na papiru jer one ostvaraju dodatne bodove u cilju poticanja ženskog poduzetništva pa muškarci poduzetnici to često koriste tako da stave ženu kao vlasnicu firme i na taj način lakše dolaze do sredstava“, rekla je Anita na današnjoj press konferenciji. „Sredstva u proračunu trebala bi biti namijenjena uređenju poslovnih prostora, nabavi opreme i poduzetničkoj izobrazbi ili sufinanciranju troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, a najviše 10 tisuća kuna po jednoj poduzetnici.

„Žene su zapravo uspješnije poduzetnice od muškaraca jer svestranije promišljaju o poslu, sklonije su uvažavanju tuđeg mišljenja i savjeta suradnika stoga žensko poduzetništvo treba poticati raznim radionicama i umrežavanjem žena poduzetnica te primjerima uspješnih žena poduzetnica koje su uspjele i u ovim teškim vremenima“, zaključila je Anita.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti