Datum objave: 11. Prosinac 2013

SDP o novom rješenju raskrižja na Baldekinu: „Nastavlja se vožnja u krivom smjeru“

Diana Ferić
Diana Ferić

„Naše rješenje postavljanja rotora na Baldekinu  najbolje je i najisplativije dok rješenje sadašnje gradske vlasti uopće ne rješava problem i ne rasterećuje promet na tom raskrižju. Naše rješenje je rješenje je odabrala struka, a ne politika“,  rekao je Joško Šupe, predsjednik  kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Šibenika danas na press konferenciji koju su nazvali „Novi projekt za manju sigurnost“.

Podsjetimo, aktualna gradska vlast problematično križanje ulice Stjepana Radića s Bosanskom ulicom na Baldekinu, planira riješiti postavljanjem semafora na četverokrakom križanju, dok je bivša gradska vlast predložila uređenje rotora.

U SDP-u ističu kako su prednosti nad kružnim tokom višestruke: „Kružni tok smanjuje brzinu vozila, a istovremeno poboljšava protočnost vozila. Sa četiri priključne točke  smanjuje se broj konfliktnih točaka“, istaknuo je Josip Belamarić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću grada Šibenika.

Napominju kako se postavljanjem semafora ništa neće riješiti, već suprotno, promet će se zagušiti, a protok smanjiti. „Za višu cijenu dobiva se manja sigurnost, a najopasnije je što se ovim rješenjem ugrožava sigurnost u prometu. Ovo je nastavak vožnje u krivom smjeru sadašnje vlasti.“, zaključio je Šupe.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti