Datum objave: 10. Prosinac 2013

Šibenski studenti dobivaju priliku usavršavati se u Turskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko Veleučilište i Dogus grupa potpisali su danas ugovor kojim studenti šibenskog veleučilišta dobivaju priliku steći praktična znanja u turskim hotelima Dogus grupe, investitorima iz Turske, vlasnicima marine Mandalina koji uskoro počinju graditi i hotelski kompleks na Kulinama.

Veleučilište će raspisati natječaj u siječnju, nakon kojeg slijedi testiranje i razgovor sa studentima na kojima će biti izabrano njih 20, pretežno turističkih smjerova,  koji će u Turskoj dva mjeseca stjecati praktična znanja i vještine s kojima će osigurati veliku prednost u zapošljavanju kod kuće u jednom od segmenata poslovanje Dogus grupe.

„Sve što radimo, radimo za vas“, obratila se studentima Anita Grubišić, v.d. dekana na šibenskom Veleučilištu. „Puno sati noćnog rada urodilo je plodom, a sve s ciljem upotpunjavanja teorije i prakse kroz stipendiranje i praksu u Dogusu. Širenje ove suradnje predstavlja obostrano zadovoljstvo i vjerujem kako će se ostvarivanjem te suradnje, kvaliteta nastave poboljšati.“

Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe rekao je kako je cilj zaposliti još više ljudi u regiji te da se nada kako će to potaknuti i druge investicije. „Već smo uspostavili poslovnu vezu između dvije zemlje u raznim segmentima kao što su turizam i kulture te je sada na red došli i obrazovanje kao jako važan segment“.

„Najbitnija stavka hotelijerskog poslovanja su zaposlenici i zato smo danas tu, da ulažemo u studente koji će uskoro postati naši zaposlenici“, rekao je Alexander Regelmann, hotel menadžer D-Hotela Maris u svom dinamičnom i motivirajućem obraćanju šibenskim studentima. „Možda ne završe svi u turizmu, možda netko završi i u medijima. Gleda li itko Sulejmama veličanstvenog? E, pa i to je naše, tako da možda završite i tamo“, našalio se Regelmann.

„Ova suradnja je prva karika spajanja teorije s praktičnim dijelom gdje će studenti šibenskog Veleučilišta biti pozvani i stipendirani od strane Dogus grupe kako bi svoja znanja usavršili na programima obuke te kada gradnja hotela bude gotova 2015. dobiti će šansu i zaposliti se. Ovo će biti i šansa za profesora da razmijene svoja znanja i doprinesu kvaliteti obrazovanja na veleučilištu“, rekla je Ivana Žilić, viša predavačica, znanstvena suradnica, prodekanica za poslovanje na Veleučilištu u Šibeniku te koordinatorica na ovom projektu Dogus grupe.

Dugus grupa trenutno je vlasnik marine Mandalina u Šibeniku te još dviju marina na zadarskom području: marine Dalmacija i marine Borik, a otvaranje prve faze njihovog turističko-poslovnog kompleksa u Šibeniku planirano je na proljeće 2015.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti