Datum objave: 10. Prosinac 2013

20 učenika i studenata dobilo stipendije od Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenicima i studentima sa područja Šibensko-kninske županije danas je dodijeljeno  20 stipendija čime se broj stipendista, potpisivanjem 20 novih ugovora popeo na 61, od toga 47 studenata i 14 učenika. U uredu župana danas su potpisani ugovori između stipendista i Županije kojime se Županija obvezuje isplatiti ugovorene iznose.

Učenička stipendija mjesečno iznosi 400 kuna, a studentska 600 kuna koje se isplaćuju u 12 mjesečnih rata. Za stipendiranje učenika i studenata u županijskom proračunu za 2014. godinu planira se osigurati ukupno 380 000 kuna.

Za učenike deficitarnih zanimanja dodijeljeno je  pet stipendija, za studente ukupno 15, od toga dvije stipendije za preddiplomski studij Sestrinstva, što je također deficitarno zanimanje, a osam stipendija dodijeljeno je za deficitarna zanimanja sveučilišnih studija za studente prve godine. Za studente viših godine u deficitarnim zanimanjima osigurano je pet stipendija.

„Stipendija mi znači puno, sada mogu biti mirnija što se financija tiče, pogotovo kada znam da ću stipendiju dobivati i naredne tri godine ukoliko završim prvu. Novac će mi poslužiti tako da ću njime financirati putovanja sa kolegama sa faksa na razne konferencije na kojima ću usavršavati svoja znanja“, rekla je Marija Baljkas, studentica druge godine Fizike na Prirodoslovno –matematičkom fakultetu u Splitu.

Stipendija puno znači i Zdenki Nadilo iz Rogoznice, učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik koja se sretna što ovim novcem može malo rasteretiti roditelje.

Stipendije će se početi isplaćivati odmah, a biti će isplaćene i za zadnjih par mjeseci, od početka školske godine. Učenicima i studentima čestitao je i Goran Pauk, župan Šibensko-kninski i savjetovao da novac troše pametno.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti