Datum objave: 10. Prosinac 2013

Donacija Palčića stigla na Dječji odjel šibenske bolnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrijedna donacija Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" koja će doktorima olakšati posao, a malim palčićima život, stigla je danas na Dječji odjel šibenske bolnice.

„Obećavamo da nećemo stati dok sva rodilišta na dobiju donaciju, a preostalo ih je još 10. Monitor za praćenje vitalnih funkcija prati sve bitno u životu nedonoščadi, od disanja do otkucaja srca, dok transkutani bilirubinometar za neinvazivno određivanje razine novorođenačke žutice znači da više nama bockanja malih palčića“, rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

„Zahvaljujem donatorima na ovom vrijednom poklonu koji je došao točno između blagdana sv. Nikole i sv. Lucije, a puno znači u vrijeme recesije. Kada je u pitanju najosjetljivija dob svi smo posebno motivirani pomoći i zato je ova donacija posebno vrijedna“, rekao je Ante Pelaić, šef Dječjeg odjela šibenske Bolnice.

Na donaciji se zahvalio i Marin Paić, zamjenik sanacijskog upravitelja bolnice: „Svaka donacija je i više nego potrebna, pogotovo kada su najmlađi u pitanju. Možemo reći da u šibenskoj bolnici sada postoje dobri uvjeti i da smo dobro opremljeni. Znam koliko ovi uređaji znače djeci jer su i moji sinovi nekad bili bockani iglom i tada mi se srce paralo.“ U šibenskoj bolnici, od 650 poroda na godinu kroz intenzivnu njegu Dječjeg odijela prolazi oko 10 posto djece, a najčešće zbog preranog poroda.

Donacija u vrijednosti 44 875 kuna šibenskoj bolnici je dodijeljena nakon što su u Klubu roditelja Palčići konzultirali sve bolnice u Hrvatskoj te od njih dobili popis što im sve fali, a na popisu šibenske bolnice bili su baš ovi uređaji.

Iz kategorije: Vijesti