Datum objave: 09. Prosinac 2013

Projekti za Barone i Tanaju sutra se predstavljaju u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Svoje pojekte obnove, uređenja i valorizacije tvrđava Barone i sv. Ivan koja je poznata i kao Tanaja Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac predstavi će sutra u Zagrebu, u Velikoj dvorani Novinarskog doma
Na skupu će biti predstavnici Društva, autori projekata, predstavnici više ministarstava, gradova Zagreba i Šibenika, institucija, medija, te zainteresirani građa građani. Očekuj se i dolazak ministrice kulture Andree Zlatar Violić budući da je njezino ministarstvo podržalo te projekte.

Rijedak je primjer da je jedno udruženje volontera kao što je Društvo Juraj Dalmatinac u manje od tri godine uspjelo potaknuti obnovu spomenika kulture od svjetske važnosti - četiri šibenske utvrde, koje su desetljećima propadale bez sustavnih planova za njihovu obnovu i korištenje. Volonterskim radom i zalaganjem ponajprije je prikupljena sva potrebna dokumentacija za obnovu tvrđave Barone/Šubićevac, s Gradom Šibenikom je prijavljena na natječaj EU-e (IPAIIIC) i očekuje se skori povoljan ishod natjecanja. Sličan postupak je pokrenut i za tvrđavu sv. Ivana/Tanaja, a idejni projekt je nedavno predstavljen šibenskoj javnost.
 

Iz kategorije: Vijesti