Datum objave: 09. Prosinac 2013

Kulušić poručio ministrici Zlatar Violić da bi mogla držati poduke o korumipranosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog izjava ministrice kulture Andree Zlatar Violić  na izbornoj skupšini HNS –a  Šibnsko – kninske župaije o korumpiranosti hrvatske vlasti u 90 – tim godinama i principijelnosti Hrvatske narodne stranke koja će, kako je kazala, radije izgubiti izbore nego odustati od svojih načela , predstavnici lokalnog HDZ–a održali su jutros konferenciju za novinare koja je sazvana u pola sata. Na njoj su bili Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ – koji je jedini govorio te Goran Pauk, dr. Željko Burić i Tomislav Vrdoljak. Kulušić se dotaknuo i hrvatske vlade za koju je rekao da je potpuno nesposobna izvesti zemlju iz krize te je pozvao premijera Milanovića da, kao je istaknuo, podari  građanima Hrvatske najljepši božićni poklon – da podnese ostavku i spasi Hrvatsku.

„Ministrica Zlatar Violić je ustvrdila kako je HNS prvi zagovarao ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Ne znam gdje su i kada to zagovarali budući da ih tada nigdje nije bilo. Možda po Londonu i ostalim europskim metropolama.“, izjavio je Kulušić.

Najviše ga je zasmetala njezina izjava o korumpiranosti bivše vlasti i poštenju HN S –a. „Ministrica Zlatar Violić nam je došla u Šibenik dijeliti lekcije o tomu, a upravo je ona prvi dužnosnik koji je prijavljen zbog sukoba interesa. Imala je udio i nakladničkoj kući Zarez koja je istodbno od ministarstva kulture, kojem je ona na čelu, dobila 1,2 milijuna kuna. Jesu to ta načela kojima se oni vode. Podsjećam i da su iz HNS slani e mailovi njihovim podružnicama da pozovu svoje članove da se jave na natječaj u Vijeću za elektroničke medije. Ona zaboravlja i da j cijela knjiga napisana o korumpiranosti jednog njihovog bivšeg visokog dužnosnika. Ona bi trebala držati predavanja o klijentelizmu i korupciji jer je to ono što najbolje zna.“, kazao je Ante Kulušić.

Najavio je da  će HDZ ovih dana u Zagrebu održati gospodarski forum na kojem će predstaviti svoj program izlaska Hrvatske iz krize i recesije.

Iz kategorije: Vijesti