Datum objave: 07. Prosinac 2013

Dodijeljene nagrade najboljim jedriličarima uz zabavu i domaću spizu u Azimutu

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbrža ekipa na 14. Šibenskoj regati krstaša „Valovi Šibenika“ bili su jedriličari iz Jedriličarskog kluba Marina Kaštela na čelu sa skiperom Armandom Zekanom, no rezultati su ovaj put bili u drugom planu. Cjelodnevno druženje uz prekrasno vrijeme, odlična atmosfera i mnoštvo događanja obilježili su ovogodišnju šibensku regatu, a druženje sa jedriličarima nastavilo se popodne u klubu Azimut, uz domaću hranu i piće, gdje su proglašeni pobjednici regate.

„Mi u Šibeniku znamo reći da nas Bog voli kada nam podari ovako lijepo vrijeme. Želim se zahvaliti svima koji su omogućili i koji su sudjelovali u ovoj regati. Ovo je odličan uvod u događanja koja slijede povodom nadolazećih blagdana na šibenskoj rivi“, rekao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Posebno priznanje „Valovi Šibenika“ uručeno je hrabroj Hani Dragojević za junački podvig spašavanja kolege jedriličara koji je bio u pogibeljnoj opasnosti zbog zapletanja konopca za dio opreme. Hana je bez puno razmišljanja skočila u hladno more da bi spasila kolegu čime je zaslužila ovo priznanje.

„Jako smo zadovoljni ovogodišnjom regatom, a najhitnije nam je da smo uspjeli dovesti ljude na šibensku rivu i povezati ih sa jedriličarima i upoznati sa ovim sportom, što je na kraju i cilj ove regate“, zaključio je Marin Paić, predsjednik JK Val. 

Iz kategorije: Vijesti