Datum objave: 04. Prosinac 2013

Grad Šibenik uređuje u iNavisu prostor za Studij energetike

Diana Ferić
Diana Ferić

Sveučilišni Studij energetike koji će biti pokrenut u Šibeniku od sljedeće akademske godine privremeno će biti smješten u iNavis centru u kojem će Grad Šibenik urediti prostor od 1 400 četvornih metara. Kako doznajemo od šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića, rebalansom proračuna za to je osigurano 226 000 kuna tako bi će uskoro biti objavljeno i javno nadmetanje za izvođača radova:

„ Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu intenzivno rade na pripremama Studija, a naša je obveza osigurati prostor. Studij će za sada biti smješten i iNavis – u, ali će, kada se za to steknu uvjeti, trajno biti smješten u bivšoj vojarni Palacin. Taj je projekt uvršten u 5 top projekata nadležnog ministarstva koji će biti će aplicirani na europske fondove. Riječ je o velikoj investiciji od oko 17 milijuna eura“, kaže gradonačelnik Burić

Ugovor o osnivanju dislociranog Studija energetike zagrebačkog sveučilišta u Šibeniku potpisan je prošlog ljeta.Taj dislocirani  preddiplomskom studiju energetike  je po svom je programu jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji jer je orijentiran na obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost što je danas jedna od najvažnijih izazova u svijetu. To će biti prvi od tri predviđena studija koja će pod okriljem zagrebačkog sveučilišta biti formirana u Šibeniku i predstavljat će nukleus budućeg samostalnog sveučilišta. Postupno će biti osnovani i studij ekologije i studij akvakulture, a sve to trebalo bi dovesti do prerastanja Šibenika u sveučilišni grad.

Iz kategorije: Vijesti