Datum objave: 03. Prosinac 2013

Nova u Docu-novogodišnja proslava na šibenski način

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik će ove godine imati netipičnu, sedmodnevnu proslavu Nove godine, bez velikih imena hrvatske estrade sa fokusom dobru atmosferu, druženje i vraćanje života na šibenske ulice. Program je to kojeg je osmislila Artim produkcija pod nazivom Nova u Docu, a trajati će od 24. do 31. Prosinca. Mnogobrojni šibenski umjetnici, obrtnici, glazbenici udružiti će se kako bi Šibenčanima ponudili jedinstven doček,  a sve sa ciljem da sami građani postanu aktivni sudionici novogodišnje priče.
Glazbeno kulturni program tijekom Božića i Nove godine odvijat će se na dvije pozornice. Pozornica na staroj Peškariji započet će s programom na sam Badnjak, dok će se na platou u Docu postaviti glavna pozornica uoči samog dočeka Nove godine. Sedmodnevni program,predstavljen danas na press konferenciji u Docu, počinje na Badnjak prigodnim otvaranjem manifestacije u 11 sati. Sljedećih dana na pozornici će se predstaviti mnogi domaći bendovi. 


SEDMODNEVNI PROGRAM NA PEŠKARIJI:
24. 12. – The Sick Swing Orchestra, u 21 sat
25. 12. – Klapa Adriaticum,  u 19 sati
26.12. – Fenix, u 21 sat
27.12. – Cat Paws, u 21 sat
28.12. – Small House Brown, u 21 sat
29.12. – Čarobnjaci, u 21 sat
30.12. – Dernis Jam Band, u 21 sat
31.12. – Bagatini, Kost i koža, od 21 sat


Šibenčane će u Novu godinu uvesti lokalni bendovi The Pulse, 022, Dok AnalogX, Ti ritu piri pip, L'kok, Fog Sellers, koji će nastupiti na glavnoj pozornici u Docu, a program će početi od 21 sat.

Uz novogodišnji program u Docu je organiziran i Adventski sajam koji počinje u subotu 21., a traje do nedjelje 29. prosinca. Sajam će se održavati na potezu'od Peškarije do stuba Katedrale sv. Jakova, tijekom posljednja dva vikenda u prosincu 2013. godine (subotom i nedjeljom), u jutarnjim i popodnevnim satima. Sudjelovanje na Adventskom sajmu za izlagače je besplatno, a svi koji imaju želju da se njihovi proizvodi, odnosno, rukotvorine nađu pod božićnim drvcima, i oni koji žele da upravo njihova jela i pića postanu dijelom blagdanskog stola, mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., gdje će dobiti detaljne informacije. Za prijavu je potrebno poslati svoje ime i prezime, naziv obrta, kućne radinosti ili hobija, te poslati nekoliko fotografija svojih proizvoda/rukotvorina, i naravno, kontakt broj. 

„Ovim „božićno-novogodišnjim đirom“ se na neki način pokušava oživjeti stara gradska jezgra, koja, na kraju krajeva, u Šibeniku i jest koncipirana kao glavni centar zabave. S obzirom na to da Šibenik uistinu ima mnogo ugostiteljskih objekata društveno-zabavnog karaktera, te mnogobrojne sastave raznih žanrova, uistinu nema razloga da grad zimi spava zimski san“, napominje Hrvoje Jelković, event menadžer iz Artim produkcije. „ Početna ideja koju smo imali na umu je da u gradu Šibeniku postoji glazbena tradicija koja je ostavila veliki trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, stoga smo htjeli dati priliku mladim šibenskim umjetnicima  među kojima ima mnogo talenata i sigurni smo da mogu Šibenčanima prirediti jako dobru zabavu. Odabrali smo Dolac kao nekadašnji centar zabave te nam je cilj da ga ponovno oživimo i da on postane centar zabave. Želja nam je da ova manifestacija ne bude samo nešto čega će se ljudi rado prisjećati već nešto što će početi živjeti “, kaže Hrvoje.

 

tekst: Nina Medić

foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti