Datum objave: 03. Prosinac 2013

ŠIBENIK DANAS: Bogat kulturni program

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavljaju se radionice "Revitalizacija povijesne jezgre Šibenika"u Gradskoj knjižnici koje počinju u 9, a traju do 14.30 sati. Prva fokus grupa koja sa radionicom počinje u 9 su stanovnici povijesne jezgre, zatim u 11 sati akteri kreativne industrije na području Grada Šibenika i u 13 sati turistički sektor.

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac predstaviti će idejno rješenja za uređenje tvrđave sv. Ivana u Gradskoj knjižnici u 18 sati.

Likovna udruga Tempera otvoriti će izložbu Četiri godišnja doba u 18.30 sati, također u Gradskoj knjižnici.

U HNK  Šibenik od danas, 3. do četvrtka, 5. prosinca gostuje plesni ansambl ''Sjene'' s predstavom ''Zlo varivo'' koju će odigrati za učenike osnovnih škola svakog jutra u 10, 30 sati. Moguć je i individualni dolazak na predstavu. Libreto i koreografiju potpisuje Zorana Mihelčić, voditeljica ansambla Sjene, a režiju i glazbu Sanja Vrančić. Priča govori o dvije male vještice, ispričanoj plesom i pjesmom. U predstavi sudjeluje  45 plesača, većinom  djevojčica u dobi od 9 do 14 godina  i tri odrasle plesačice u ulozi vještice Elfabe ( Lucija Žaja) , Alise ( Tea Junaković) i Grete (Mirna Mihelčić).

Još jedna izložba otvara se danas u Galeriji sv. Krševana. Riječ je o izložbi „Slike i crteži od 1975. do 2010.“ Milana Zoričića.

Iz kategorije: Vijesti