Datum objave: 01. Prosinac 2013

MILANOVIĆ U ŠIBENIKU:Današnji referendum je prikrivena homofobija!

Diana Ferić
Diana Ferić

Današnji referendum o braku kao isključivo zajednici muškarca i žene je prikrivena homofobija i ako većina buda glasala ZA ključno je pitanje čemu će se oni radovati, koji će to oblik radosti biti , ustvrdio je premijer Zoran Milanović jutros u Šibeniku, na Izbornoj konvenciji SDP –a Šibensko – kninske županije dodajući da je do danas  to izbjegavao javno reći. Dodao je da to koji to rade uvode srednjoazijski model demokracije, ali da im to neće proći.

“ Ovo je prvi, manje opasan potez a nakon njega trebao bi uslijediti drugi puno opasniji – referendum o dvojezičnosti kojim bi se željelo dati pravo manjini jedino kada ona postane većina. To je nedopustivo jer zadaća je većine da brani prava i interese manjine.“, istaknuo je Milanović. Kazao je i kako će današnji referendum u Hrvatskoj biti posljednji koji je raspisan na takav način te da će sljedeće godine takav referendum ustavno neće biti moguć. „Možda je dobro da se on dogodio kako bi pokazao kakve se opasnosti takve inicijative nose.“, smatra premijer.

Najavio je i da će uskoro biti donesen zakon o partnerstvu u kojem će, kako je kazao, svi parovi gotovo u svemu imati jednaka prava, a on ni po čemu neće biti protivan Ustavu“. Dotakao se i na zbivanja u Vukovaru za nedavne proslave kada su predstavnici Vlade bili fizički blokirani u Koloni sjećanja. To je prljava, prizemna politika, ali ti ljudi griješe i uskoro će bankrotirati, a mi ćemo im u tome pomoći jer smo bolji“, završio je svoj govor premijer Milanović.

Županijska organizacija SDP – a na čijem je čelu odnedavno Ivan Klarin danas bira potpredsjednike, predsjedništvo i ostala stranaka tijela. Osim premijera Milanovića na konvekciji su kao gosti bili i saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović,  Ogor Dragovan i predsjednica ŽO SDP Zadarske županije Renata Sabljak Dračevac te predstavnici kolacijskih partnera na razini Županije – Petar Baranović, saborski zastupnik HNS –a i Joso Slamić, predsjednik županijsko organizacije HSLS-a.

Iz kategorije: Vijesti