Datum objave: 30. Studeni 2013

Troje poginulih u sudaru 20 - tak vozila na autocesti u blizini tunela Sveti Rok

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje, a ne četvero ljudi, kako su mediji prije javljali, poginulo je kod tunela Krpani u 6.15 sati, na autocesti A1 poslije Sv. Roka u smjeru Zagreba. sudarilo se 20-ak vozila među kojima osim osobnih automobila i autobus, kombi, kamion s prikolicom u nekoliko lančanih sudara. Sudarali su se s obje strane autoceste. Navodno je sve počelo kad je autobus probio ogradu, prešao na drugu stranu i prepriječio jednu traku, piše 24 sata.

Prema prvim informacijama iz ličko-senjske policije poginulo je troje ljudi, 15 ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teško ozlijeđena i bori se za život.
Glasnogovornica ličko-senjske policije, Maja Brozičević rekla nam je da je 14 ozlijeđenih prebačeno u gospićku bolnicu, a jedan u zadarsku. Među troje poginulih, potvrdila nam je, je i policajac. Autocesta će vjerojatno biti zatvorena cijeli dan jer su se automobili sudarali s obje strane.
Šestero timova Hitne pomoći upućeno je na mjesto odmah nakon nesreće. Među lakše ozlijeđenima je i beba stara tek 18 mjeseci. U sudaru je sudjelovalo još dvoje djece, ali ona nisu ozlijeđena.
 

Među onima koji su sudjelovali u nesreći, a nisu ozlijeđeni, bio je i Alen Škaljić (26) iz Dubrovnika.
- U šoku sam i ne znam još što mi se dogodilo. Sve se odigralo u 5 minuta. Na izlasku iz tunela vidio sam prevrnuti kamion na autocesti. Počeo sam kočiti, ali je cesta bila zaleđena pa sam izgubio kontrolu. Vozači koji su se sudarili ispred mene bili su sa strane i vikali mi da hitno izađem iz auta i bježim. Još dva auta zabila su se u mene nakon toga. Bio je opći kaos - rekao nam je mladi Dubrovčanin.
Predzadnji automobil koji je sudjelovao u nesreći bio je Jozo Martinović koji je sa suprugom vozio za Švicarsku.
- Vidio sam da su automobili počeli sudarati i odmah smanjio brzinu. Da su to i ostali napravili ne bi bila ovakva strahota - rekao nam je.
Navodno je dio kolnika bio potpuno zaleđen. HAK javlja da ledena kiša otežava vožnju u Lici i na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Sveti Rok. Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače u HAK-u upozoravaju na oprez.

Zbog ove nesreće, autocesta je zatvorena u oba smjera i vozi se obilazno preko Gračaca.


Na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani u lipnju 2012. godine prevrnuo se autobus pun čeških turista koji su putovali na odmor u Hrvatsku. U nesreći je poginulo osmero turista, a oko 43 ih je ozlijeđeno.

Autobus s 51 putnikom tog je 23. lipnja 2012. probio zaštitnu ogradu kod tunela Krpani te se prevrnuo. Desetero čeških turista iz Brna je teško ozlijeđeno, a među osmero poginulih je bilo i jedno dijete.

U danima nakon stravične nesreće, kirurzi KBC-a Rebro borili su se za život 14-godišnje djevojčice koja je u nesreći teško stradala, prenosimo s tportala.

FOTO: portal 24 sata

OBJAVLJENO RANIJE:Četiri su osobe poginule, a više ih je ozlijeđeno u sudaru više vozila koji se jutros oko 6 sati dogodio kod tunela Krpani na dionici autoceste A1 Sveti Rok-Maslenica u smjeru Zagreba, prenosimos tportala..

Iz ličko-senjske policije doznaje se da su dojavu primili u 6,15 sati te da su u nesreći, prema prvim informacijama, poginule četiri osobe, a više ih je ozlijeđeno.

Doznaje se i da je u nesreći sudjelovalo više osobnih i kombi vozila te autobus, najvjerojatnije u lančanom sudaru.

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca.

U lipnju prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće kod tunela Krpani u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, dok su 44 ozlijeđene. Autobus je tada probio središnju ogradu na autocesti, prešao na suprotni prometni trak i prevrnuo se na bok.
 

Iz kategorije: Vijesti