Datum objave: 29. Studeni 2013

Barba Paško, najstariji stanovnik Cvjetnog doma proslavio 101. godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Najstariji korisnik Cvjetnog doma u Šibeniku Paško Vrcić proslavio je danas 101 godinu, a na svečanosti koju je njemu i ostalim korisnicima koji slave rođendan ovih dana, danas priredila uprava tog doma sudjelovao je i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija zajedno su darovali Domu novi mikrofon i razglas koji će korisnicima poslužiti za svakodnevnu razonodu i ostale aktivnosti.
Glavni slavljenik, Paško Vrcić rodio se i živio je na Konjevratima, a po profesiji je bilo lugar. Uz to se bavio i pčelarstvom i medarstvom. Sve uvijek zanima kako j uspio doživjeti duboku starost i ostati vitalan. U mladosti je, kaže, ganjao čobanice. Svako jutro i dalje popije bićerin rakije, a cijeli je život prije spavanja pio med otopljen u toploj vodi.

„Od srca vam čestitam ovaj značajni jubilej, a moram pohvaliti i vaš dobar izgled, kao i pozitivnu atmosferu koju sam zatekao u domu“, obratio se gradonačelnik Burić Pašku Vrciću, poželjevši potom i ostalim slavljenicima puno zdravlja i sreće.

Ravnatelj „Cvjetnog doma“ Tomislav Ninić zahvalio je gostima na dolasku i vrijednim darovima, ali i pčelarskoj zadruzi „Pčela“ koja je korisnicama povodom rođendana poslala znatne količine meda.

FOTO. sibenik.hr

Proslavu su svojim dolaskom upriličili i predstavnici Doma za starije i nemoćne iz Oklaja.

Iz kategorije: Vijesti