Datum objave: 29. Studeni 2013

U projektu uređenja pozornice na svetom Mihovilu nema pristupa za posjetitelje!

Diana Ferić
Diana Ferić

Posjetitelji i sudionici događanja na budućoj prozirnici na tvrđavi svetog Mihovila sa svojim rekvizitima mogu na nju, prema projektu koje je sadašnja gradska vlast naslijedila od bivše vlasti, doći samo helikopterom budući da nije predviđen  pristup toj pozornici koja ima čak 1 200 mjesta. Zbog toga je sadašnja gradska vlast naručila dodatni projekt koji će morati razriješiti taj problem, a pristupni putovi moraju biti  izgrađeni do travnja iduće godine kada pozornica mora biti u funkciji.

" Nije ni meni jasno kako se taj previd dogodio. U projektu nije  riješen pristup Tvrđavi. Nije riječ samo o posjetiteljima nego i o opremi koju će trebati dopremit na pozornicu na tvrđavu za događanja koja će se na njoj organizirati.“, ističe šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Prema dodatnom projektu bit će uređena cesta iza Vatrogasnog doma i pristup preko sadašnjeg zapuštenog perivoja koji nosi ime Ane Rukavine pa će to konačno biti i dobar razlog ta se i njega uredi.

Vjerojatno će nastati "krkljanac" u prometu kada na događanja na Tvrđavi bude dolazio veći broj  posjetitelji sa svojim automobilima no za to niti kratkoročnog rješenja nema.

„Uviđajući problem pristupa pozornici na Tvrđavi aktualizirali smo projekt izgradnje elevatora u dvojnom bedemu na čemu trenutno radi Konzervatorski odjel u Šibeniku. On će, ističe gradonačelnik Burić, bit prva faza u povezivanju svih šibenskih tvrđava do kojih bi, u doglednoj budućnosti, trebale voziti žičare.

Upravljanje tvrđavom svetog Mihovila prepušteno je,prema nedavnoj odluci Gradskog vijeća,  Muzeju grada Šibenika no gradonačelnik Burić ističe kako je to privremeno rješenje do stavljanja u funkciju svih šibenskih tvrđava. Kaže da će Muzej tim prostorom upravljati samo u administrativnom smislu, a uz njih će postojati kreativni tim koji će osmišljavati i organizirati događanja na pozornici na Tvrđavi koja bi trebala privući i publiku iz drugih sredina, poput onih u pulskoj areni.

Iz kategorije: Vijesti