Datum objave: 29. Studeni 2013

Na ovogodišnjem MOGS -u manje izlagača, ali je poduzetnički naboj ostao

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam MOGS Šibenik koji je otvoren jutros u velikom šatoru na prostoru bvišeg TEF -a ima tridesetak izlagača manje nego lani, ali se to ne osjeća jer je zadržao poduzetničku  atmosferu i "šušur"  koji su ga  krasili i prijašnjih godina.  Okupio je  120 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Belgije. Organizatori su ističu kako su  jako zadovoljni te naglašavaju kako broj izlagača nije manji zbog manjeg interesa već zbog promjena u hrvatskom poduzetništvu kojima se pojedini izlagači nisu uspjeli prilagoditi.

„MOGS je postao tradicija u Šibeniku i jako smo ponosni što smo i ove godine tu na ovom povijesnom terenu na kojem se sada stvara budućnost Šibenika. Vrlo smo zadovoljni odazivom izlagača i posjetitelja na sajmu čiji je interes svake godine sve veći“, rekao je na Joso Smolić, predsjednik organizatora, Udruženja obrtnika Šibenika.

Nazočnima se obratio i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika: „Obrtnici su oni koji Hrvatsku mogu izvući iz krize jer su upravo oni pojedinci koji imaju ideje i koji mogu ponuditi nešto novo te je zato bitno da i najmanji ugostiteljski obrt ima podršku Grada.“

Otvorenju je prisustvovao i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore koji je istaknuo kako su ovi sajmovi prozor u svijet. „Sajmovi kao što je šibenski MOGS pokazuju za što živimo i što radimo. Mislim da je došlo vrijeme da svi zajedno nađemo izlazak iz krize i ovakvim događanjima pokažemo što možemo kada se ujedinimo“, rekao je Ranogejec. Otvorenje MOGS-a došli su popratiti i Jago Lasić, predsjednik Gospodarske komore BiH,  Zlatko Grdeljić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i Vjekoslav Rakamarić, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta.

Sajam je otvoren do 2.prosinca.

Iz kategorije: Vijesti