Datum objave: 29. Studeni 2013

Građanska inicijativa U ime obitelji: "U nedjelju će biti slavlje demokracije"

Diana Ferić
Diana Ferić

Građanska inicijativa U ime obitelji pozvala je danas na press konferenciji građane Šibenika da na referendumu glasaju „ZA“. „Ovaj referendum je slavlje demokracije jer je ovo prvi hrvatski građanski ustavotvorni referendum“, rekao je na press konferenciji Hrvoje Zekanović iz šibenskog ogranka građanske inicijativa U ime obitelji.  Još jednom je naglasio kako je obitelj osnovna građevna jedinica društva i da će se osnaživanjem obitelji osnažiti i hrvatsko društvo.

Na novinarsko pitanje što će se to osim jezikoslovne promjene ovim referendumom promijeniti i ima li smisla da se 48 milijuna kuna potroši na jezikoslovnu promjenu, iz inicijative su odgovorili: „ Demokracija nema cijene i zato ne možemo reći da je 48 milijuna kuna potrošeno za ništa, potrošeno je u ime demokracije. Osim toga nisu se potrošili na neko skupo auto za nekog u vladi već smo ih ostavili tiskarama koje su tiskale naše promotivne materijale,“ naglasio je Zekanović. Kaže kako onda još više nema razloga za toliki antagonizam koji se stvorio kad je to samo pitanje jezične promjene.

Na press konferenciji, uz Zekanovića su prisustvovali i Igor Friedrich i Valentino Dražić-Celić. Friedrich je naglasio kako ovim referendumom nikome ne priječe životni stil te da se pojedini životni stilovi moraju definirati.
U ime obitelji su najavili kako očekuju veliki odaziv birača u Šibeniku te očekuju da će ih ipak više glasati „ZA“. Inicijativa je još jednom iskoristila priliku da se osvrnu na izvještavanje medija za koje smatraj da je većina izvještava vrlo pristrano, što ne smatraju poštenim.

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti