Datum objave: 28. Studeni 2013

Kavana Medulić danas poslužuje prve obroke šibenskim studentima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski studenti danas će pojesti svoj prvi obrok u svojoj novoj menzi, kavani Medulić. Priča o šibenskoj menzi dobila je svoj epilog nakon što je restoran napokon potpisao ugovor s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Vlasnik restorana, Ivan Kero sinoć je za predstavnike studenata pripremio i mali domjenak da proslave okončanje višemjesečne trakavice i „blagoslove“ prostor u kojem će studenti ove godine jesti. Najzadovoljniji su u cijeloj priči ipak studenti. „Sve je dobro što se dobro završi“, rekao je Josip Jerčić, student druge godine prometa na šibenskom Veleučilištu, ujedno i stanar studentskog doma na Šubićevcu. „Malo je nezgodno što je sve udaljeno jedno od drugoga ali nećemo se žaliti jer je situacija bila gora kad je menza bila u centru Dalmare, osim toga, mi napokon imamo gdje pojesti topli obrok nakon napornog dana na faksu“, priča Josip. „Sviđa mi se prostor, a najviše mi se sviđa što ove godine imamo svoj zatvoreni prostor za razliku od prošle godine kada smo imali samo menzu na otvorenom.“  Kako i ne bi bili zadovoljni kad se vlasnik restorana potrudio urediti pravi mali dnevni boravak za studente. Tako su im uz tople obroke na raspolaganju i televizija te besplatni Internet. „Isprobati ćemo nekoliko vrsta jela pa ćemo vidjeti što studentima paše, a što ne. Potrudio sam se da prostor odgovara studentima jer su ipak oni najbitniji u cijeloj priči“, rekao je vlasnik.

Predstavnice šibenskih studenata u Nacionalnom  povjerenstvu za kontrolu prehrane Jelena Silov i Kristina Jelić također su izrazile zadovoljstvo ovim sretnim završetkom, iako naglašavaju, bio bi i sretniji da se dogodio ranije.

Studentima je u kavani Medulić na raspolaganju 50 mjesta, a sreću studenata podijeliti će i sedam novih djelatnika koji su otvaranjem menze dobili posao.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti