Datum objave: 27. Studeni 2013

HDZ Šibensko - kninske županije ZA definiciju braka kao zajednice muškarca i žene

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Županijske  i šibenske organizacije HDZ –a Josipa Rimac, Nediljko Dujić, Goran Pauk Anita Aužina  izjasnit će se na predstojećem referendumu ZA to da se u Ustav RH unese da je brak životna zajednica žene i muškarca, kako su kazali na današnjoj konferenciji za novinare, i pozvali i sve članove svoje stranke da tako postupe.

„Odgovor ZA je odgovor koji želi dobro našim obiteljima djeci i novim naraštajima. To je odgovor koji čuva snagu i ljepotu života u našoj Domovini. On je ugrožava drukčija osobna opredjeljenja nego pridonosi očuvanju dragocjenog dara braka i vrijednosti koje su ključne za sadašnjost i budućnost naše Domovine“ , kazal je Josipa Rimac napominjući kako je to u skladu s općeljudskim in civilizacijskim vrijednostima i s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskog naroda i većine hrvatskih građanima.

Goran Pauk, istaknuo je kako je to prvi referendum koji su inicirali samo građani što je za njega još jedna dokaz sazrijevanja demokracije u Hrvatskoj:“ HDZ je demokršćanska stranka koja štuje tradicionalne vrijednosti,a upravo su takva programska načela zaslužna za povijesnu opstojnost hrvatskog naroda. Stoja je iznimno važno da svi članovi HDZ –a, svi naši istomišljenici u nedjelju na biralište dovedu svoje prijatelje rodbinu i poznanike i sve ljude koji se svojim opredjeljenjima za brak muškarca i žene mogu pridružiti volji većine građana.“, kazao je Pauk. Po njegovom mišljenju referendum za brak ne umanjuje postojeća prava manjinskih skupina.

Nedjeljko Dujić je i ovom prilikom pozvao Vladu RH da zbog nesposobnosti.
„Nismo sretni što se mora trošiti ovoliki novac na referendum, ali uvijek podržavamo za neposredno iskazivanje volje građana. Smatramo i kako se ovo pitanje moglo riješiti i kroz zakone te je i ovim potezom Vlada RH pokazala kako nema kredibilitet za vođenje države te je najbolje da odstupi.“ Izravan je bio Dujić.

Iz kategorije: Vijesti