Datum objave: 27. Studeni 2013

Jaka bura u Dalmaciji i dalje stvara probleme u prometu

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka, ponegdje i orkanska bura koja i dalje puše u Dalmaciji otežava kopneni i pomorski promet te su zbog loših vremenskih uvjeta zatvorene mnoge trajektne linije pa tako i linija Šibenik - Zlarin - Kaprije – Žirje.

U Gorskome kotaru i Lici na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti - zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za navedenu skupinu vozila jedini mogući pravac je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina D50 i D27.

Na Jadranskoj magistrali D8 između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga kao i na autocesti A7 Sv. Kuzam-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina),  javlja HAK.

Tri su automobila oštećena u jakoj i na trenutke orkanskoj buri koja je sinoć rušila stabla na splitskom području.

Iz kategorije: Vijesti