Datum objave: 27. Studeni 2013

ŠIBENIK DANAS: Projekcija filma, predstavljanje knjige i izvedba predstave

Diana Ferić
Diana Ferić

Hladno vrijeme i bura su možda dobri razlozi za ostati kod kuće uz topli čaj i dekicu ali prije nego donesete takvu odluku, dajte šansu kulturnim događanjima koji bi vas danas mogli zagrijati u Šibeniku. Gradska knjižnica pripremila je za danas predstavljanje knjige i projekciju filma , dok HNK Šibenik ima zanimljive goste.

Knjiga Josipa Jurčevića Slučaj Perković : spašavanje zločinačke budućnosti, objavljena u nakladi Dokumentacijsko informacijskog središta – DIS-a i Hrvatskog žrtvoslovnog društva biti će predstavljena u 17 sati u Gradskoj knjižnici. O knjizi će govoriti Goran Jurišić, Zlatko Česić, i autor,  Josip Jurčević. Predstavljanje će voditi Damir Jakeljić. Organizator je Dokumentacijsko informacijsko središte.             

Filmska večere je u znaku dokumentarnog filma. U 20 sati bit će prikazan dokumentarni film Michala Marczaka F… for forest . Marczakov dokumentarac priča priču o berlinskoj udruzi FFF, jednoj od najneobičnijih eko organizacija na svijetu. FFF sakuplja novac za ostvarenje svog cilja prodajom vlastitih porno filmova na internetu. Novac doniraju ekološkim organizacijama diljem svijeta il pak kupuju amazonske šume kako bi ih spasili od sječe, a autohtono stanovništvo od raseljavanja. Film je sniman u Njemačkoj i Norveškoj tijekom promotivnih aktivnosti organizacije na festivalima i u obiteljima protagonista, da bi završio u šumama Amazone kamo aktivisti odlaze s humanitarnom misijom.

HNK Šibeniku danas ugošćuje zagrebački Teatar Exit koji će izvesti predstavu ''Nemirne noge''. Riječ je o autorskom projektu Saše Anočića, koji potpisuje tekst, režiju, dramaturgiju i scenografiju. U predstavi uz Anočića igraju i Damir Klemenić, Jerko Marčić, Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Marina Lamot, Tihana Lazović, Mateja Majerle, Nera Stipičević te Neven Šverko. „Nemirne noge“ je priča o ljudima koji su odlučili početi živjeti jedino ono što im je preostalo, a to je - trenutak.
Danas, na dan predstave blagajna radi od 10 do 12 i od 18 do 20 sati. Predstava počinje u 20 sati.

ODGOĐENA PREDSTAVA TEATRA EXIT: Zbog bolesti glumice odgađa se do daljnjega predstava Teatra Exit "NEMIRNE NOGE" koja se trebala održati danas, 27. studenog, u HNK u Šibeniku, javlja HNK Šibenik. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na blagajni kazališta od 18 do 20 sati ili tijekom jutra u službi marketinga.

Iz kategorije: Vijesti