Datum objave: 26. Studeni 2013

Kampanja protiv trgovine ženama u šibenskoj Strukovnoj školi

Diana Ferić
Diana Ferić

Prezentacija kampanje „Dvije djevojčice“, kojoj je cilj prevencija trgovanja ženama i djevojkama u svrhu seksualnog iskorištavanja održati će se u Srednjoj strukovnoj školi Šibenik, u petak 29 studenog od 12.30-13.15 sati. Učenici i nastavnici će se kroz edukativnu kampanju upoznati sa problemom trgovine ljudima,  s načinima prepoznavanja potencijalno opasnih situacija kao i načinima prevencije i zaštite.

Nakon prezentacije učenici će s voditeljima kampanje i djelatnicima policije u Šibeniku na Trgu Dražena Petrovića podjelom prigodnog materijala građane senzibilizirati na opasnosti trgovanja ljudima. 

Projektu će svojim sudjelovanjem i nazočnošću, uz predstavnike Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Ravnateljstva policije,  veliku podršku dati predstavnici lokalne vlasti, pravosudnih, odgojno obrazovnih i drugih ustanova koje se bave ovom problematikom.

Kampanju provodi Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) zajedno s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova.

 

foto:tportal

Iz kategorije: Vijesti