Datum objave: 26. Studeni 2013

Centar Šibenika dobiva novu blagdansku dekoraciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Pectus, koncesionar javne rasvjete u  Šibeniku počela je danas postavljati dekorativne i svjetleće ukrase  po gradu uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, a grad će biti potpuno ukrašen do 2. prosinca. U centru  će biti  postavljeni novi ukrasi po posebnom planu koji je izradio Boris Ćelar.

Danas se krenulo s postavljanjem ukrasa na dvije glavne i najveće gradske ulice. Riječ je o ulicama Stjepana Radića i Kralja Zvonimira te postavljanjem božićnog drvaca ispred zgrade gradske uprave na Trgu palih branitelja Domovinskog rata. Nakon toga kreće se u kićenje važnih gradskih ustanova, poput kazališta, muzeja i ostalih pa potom slijedi uređenje Kalelarge, da bi se čitavo blagdansko ukrašavanje grada završilo postavljanjem svjetlećih ukrasa na obali.

Tako će na uličnim rasvjetnim stupovima ukrasi ostati isti kao i dosadašnjih godina, a bit će postavljeni u ulicama Stjepana Radića, Vukovarskoj, Kralja Zvonimira i na obali dr. Franje Tuđmana te u Docu.

Grad je od tvrtke START nabavio i nove ukrase za staru gradsku jezgru, koja će, po prvi put, biti ukrašena planski, kako bi se istaknuli najfrekventniji gradski punktovi u centru grada. Plan ukrašavanja izvodi se prema izrađenom elaboratu s prikazom koncepcije dekoriranja grada s pripadajućim fotografijama, ilustracijama, nacrtima, uputama i ostalom potrebnom dokumentacijom koji obuhvaća frekventne lokacije i vizualne panorame i perspektive.
 

Iz kategorije: Vijesti