Datum objave: 25. Studeni 2013

Sprema se "veliki đir Šibenčana" za božićne i novogodišnje blagdane

Diana Ferić
Diana Ferić

„Budi  u điru“ slogan je ovogodišnje proslave božićnih i novogodišnjih blagdana u Šibeniku koji će se održati pod nazivom „Nova u Docu“ u organizaciji Artim produkcije i Grada Šibenika koji osigurava novac.  Promotivni letci s pitanjem „Jesi li u điru s nama?“? koji  se dijele na svim javnim mjestima najavljuju doček nove, 2014. godine u Šibeniku.

„Tim sloganom pozivamo sve građane  u posve novi đir na prostoru stare Peškarije, gdje će program na maloj pozornici započeti na Badnjak. Šibenčanima će se na taj dan podijeliti bakalar, u ponudi će biti i mlado vino, a zabavljat će ih Šibensko kolo, te Sick Swing Orchestra u kasnijim večernjim satima“, ističu organizatori.

O programu dočeka nove godine Hrvoje Jelković iz Artim produkcije kaže: „Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi jest da za doček Nove godine neće nastupati Rolling Stonesi, ali će na pozornicama vladati prava šibenska euforija. Neće biti kao u Dubrovniku, jer se u organizaciji ove šibenske priče ne vodimo nikakvim uzorima, ali znamo da će biti mnogo lijepih uspomena. Neće biti disco kugli, ali neće nedostajati hitova. Stara godina u Šibeniku neće biti samo još jedan dan u godini i ovu manifestaciju sigurno neće biti lako zaobići. Neće biti praznih obećanja, niti drugih informacija do 3. prosinca, kada će se održati konferencija za novinare. Marljivo radimo kako bismo ove godine Šibenčanima ispričali lijepu božićnu priču i organizirali tulum za pamćenje.“


Najveći đir u gradu planira se na Staru godinu, kada će šibenske glazbene snage uvesti   građane u Novu godinu  i zabavljati Šibenčane na obje pozornice. Novogodišnji program započeti će u 21 sati.

Od Badnjaka do kraja godine na pozornici kod Peškarije svake večeri predviđeni su nastupi live bendova, a uz koncerte, šibensku božićnu priču i ove će godine nadopuniti Adventski sajam Snježane Klarić, te tradicionalne „Božićne čarolije“, prema programu Željka Kolopera.

Adventski sajam održavat će se na potezu od stuba Katedrale sv. Jakova do Peškarije, svakim vikendom u jutarnjim i popodnevnim satima u mjesecu prosincu. Sudjelovanje na Adventskom sajmu bit će besplatno za izlagače i svi koji se žele uključiti sa svojim rukotvorinama još se mogu javiti voditeljici Adventskog sajma, Snježani Klarić na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili potražiti sve dodatne informacije na Facebook stranici pod nazivom Sajmich.

21. "Božićne čarolije" najstarija hrvatska dječja, blagdanska manifestacija, započinju pod pokroviteljstvom grada Šibenika  7. prosinca 2013.  velikom paradnom povorkom kočije Djeda Mraza i pratnjom mnogobrojnih kostimiranih motorista iz kluba "Galeb", glazbara, mažoretkinja, dječje gradske straže i zainteresiranih građana grada Šibenika. Povorka će oko 11 sati krenuti prema rivi, gdje će se pridružiti regati krstaša.

Priredba Svečanog otvorenja "Božićnih čarolija" održat će se istog dana u 18 sati u sportskoj dvorani OŠ Meterize. Nastupiti će tradicionalno dvjestotinjak djece iz šibenskih zborova Cvrčak i Zdravo maleni, udruga, klubova, društava, vrtića, ... kao gost nastupiti će pjevač Alen Slavica uz domaćina Djeda Mraza.
Manifestacijka završava 31.12.2013. DJEČJOM NOVOM GODINOM

Iz kategorije: Vijesti