Datum objave: 22. Studeni 2013

Osnovana nova tvrtka za Bikarac, vladajući kažu da cijene građanima ostaju iste

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradsko vijeće je danas, s „vladajućih“ 14 glasova prihvatilo Odluku o o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću Bikarac d.o.o. Šibenik koje će pružati usluge zbrinjavanja otpada u cijeloj Šibensko – kninskoj županiji, a Grad Šibenik je većinski vlasnik. Protiv osnivanja samostalne tvrtke za tu namjenu ili suzdržani danas su bili oporbeni vijećnici koji  to od početka ne prihvaćaju i smatraju da bi sve i dalje trebalo ostati pod "kapom" Gradske čistoće.

Joško Šupe iz SDP –a je ponovno potaknuo pitanje neopravdanosti izdvajanje te djelatnosti iz Gradske čistoće te je ustvrdio kako nema šanse da se osnivanje nove tvrtke ne odrazi i na povećanje cijene koju za te usluge plaćaju građani jer se neminovno povećavaju troškovi. Tihomir Paškov, pročelnik Upravnog odjela za imovinske poslove Grada Šibenika ponovio je kako građani na „svom džepu“ neće osjetiti posljedice razdvajanje usluga Čistoće i zbrinjavanje otpada.
Kako doznajemo, nakon osnivanja nove tvrtke koja će upravljati Bikarcom neće se mijenjati način naplate usluga odvoženja smeća i za građane ostaje sve isto. Kako i do sada, oni će plaćati Gradskoj čistoći, a ona će plaćati usluge zbrinjavanja otpada novoj tvrtki.

Iz kategorije: Vijesti