Datum objave: 22. Studeni 2013

Šibenski proračun smanjen za 18 milijuna kuna, ali ne na uštrb korisnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Proračun Grada Šibenika za ovu godinu smanjen je za oko 18 milijuna kuna, rebalansom koji je prihvaćen na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali to, kako je objasnila novinarima Senka Ramljak, pročelnica Upravnog odjela za financije, neće osjetiti korisnici proračuna.

Rebalans je bio potreban zbog toga što su prihodi proračuna manji od planiranih. Izostala je planirana dotacija od države od oko 8 milijun kuna, a manji su i poslovni prihodi i to za po dva milijuna od poreza i od prireza na plaće. Na prihde Proračuna negativno  se odrazilo i smanjenje komunalnih doprinosa od kojih nedostaje 4,8 milijuna kuna.

Na rashodovnoj strani zbog toga je za su 22 milijuna smanjeni planirani rashodi za nefinancijsku imovinu, a to se odnosi na obeštećenja vlasnika denacionalizirane imovine koja ne mogu biti realizirana u ovoj godini te na otkup zemljišta za neke infrastrukturne projekte koji još nisu došli na red.

Po riječima Senke Ramljak, prije rebalansa su razgovarali pojedinačno sa svim korisnicima proračuna i sve što je planirano uskladili su s njima.
Među rashodima koji su rebalansom povećani su izdatci za plaće zaposlenih za oko 630 000 kuna te za usluge oko 3,4 milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti