Datum objave: 22. Studeni 2013

Tvrđavom sveti Mihovil od danas upravlja Muzej Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrđavom sveti Mihovil na kojoj se, uglavnom sredstvima Europske unije, gradi pozornica s 1 200 mjesta upravlja će ubuduće Muzej Grada Šibenika pa je Gradsko vijeće danas njegovu djelatnost proširilo i na „upravljanje fortifikacijskim objektima Grada Šibenika“.

Vijećnik HSLS –a Siniša Bušac izrazi je bojazan za to hoće li Muzej moći preuzeti i tu zadaću jer ne zna je li za nju ekipiran. Danijel Mileta, gradonačelnik Grada Šibenika je odgovorio kako je to prijelazno rješenje te kako gradska vlast, kada budu uređeni sadržaji i na ostalim tvrđavama, namjerava osnovati posebnu tvrtku koja će upravljati samo njima. „Nismo htjeli odmah osnivati novu ustanovu i stvarati nove troškove,a ocijenili smo da je Muzej najbliži tomu da preuzme tvrđavu sveti Mihovil. A kada se ta priča razvije i naraste imat ćemo razloga, nadam se, osnovati posebnu tvrtku“, kazao je Mileta. Razgovor o tomu bila je prilika i predsjedniku Gradskog vijeća Ivici Poljičku i vijećniku SDP –a dr. Anti Županoviću da pohvale djelovanje udruge za zaštitu baštine Juraj Dalmatinac koja je, kako su kazali, najzaslužnija za projekte šibenski tvrđave te su istaknuli kako volonterski rad te skupine šibenskih intelektualaca itekako zavrjeđuje pažnju i pohvale.

Ivica Poljičak je istaknuo i da ga veseli što se šibenskom fortifikacijskom sustavu konačno pristupa kao cjelini te da će Šibenik time dobiti jaki brend, posebno sada kada je kulturni turizam u usponu.

Iz kategorije: Vijesti