Datum objave: 22. Studeni 2013

Što se sve može s 48 milijuna kuna koje ćemo "baciti" za referendum

Diana Ferić
Diana Ferić

48 milijuna kuna koštati će Hrvatsku novi referendum o ustavnom  definiranju braka. RTL televizija je istražila na što se sve moglo potrošiti tih 48 milijuna kuna. Građani s prosječnom hrvatskom plaćom toliko bi zaradili za 700 godina.

Izgradnja jedna od najmodernijih škole u zagrebu koštala je 45 milijuna kuna.

Mogla su se zbrinuti i djeca bez svog doma. Dom za djecu u zagrebačkoj Nazorovoj novac za obnovu čeka već godinama - treba im prostor u kojem bi majke mogle boraviti sa svojom djecom. Korist bi, kažu, osjetilo svako od 220-ero napuštene djece. "Mi već godinama vapimo za obnovom od koje bi djeca jako profitirala. 50 milijuna kuna bi za cijelu sustav socijalne skrbi bio dovoljan da se transformiraju svi dječji domovi u Zagrebu", kazala je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma za djecu u Nazorovoj.

Dvostruko više studenata nego sad moglo bi dobiti stipendiju - njih 4.700.

Pučka kuhinja za taj bi novac mogla skuhati 3,5 milijuna obroka, odnosno hraniti one kojima je to potrebno pune dvije godine.

Pomoći se moglo i nezaposlenima - ili onima koji mjesecima nisu dobili plaću: njih 16.000 moglo je dobiti barem minimalac.

Oglase za posao više ne bi moralo dolaziti gledati 2.500 ljudi jer bi imali dovoljno novaca da pokrenu vlastiti obrt. S druge strane, država bi mogla pomoći i 2.000 mladih koji bi se mogli stručno osposobljavati punih godinu dana, kaže RTL-ovo istraživanje.
Pirotehničari su kod Vinkovaca jutros serijom detonacija uništili 124 protuoklopne mine. "Mogli su razminirati cijelo područje Vinkovaca sa 48 milijuna kuna jer to je dovoljno za sedam četvornih kilometara", kazao je ravnatelj Centra za razminiranje Dražen Jakopec. "S tim iznosom smo mogli razminirati Dubrovačko -neretvansku županiju u cijelosti ili virovitičko područje u cijelosti ili grad poput Siska", dodao je.

Ipak, građani Hrvatske odlučili su da se taj novac potroši za referendum o braku.

Iz kategorije: Vijesti