Datum objave: 20. Studeni 2013

Gradonačelnik najavio uređivanje tri javna zahoda u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Riješavanje problema javnih zahoda u središtu Šibenika, koji posebno dolaze do izražaja u turističkoj sezoni, najavio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika danas na hodajućem kolegiju nakon što je obišao lokacije sadašnjih javnih zahoda i potencijalnih novih prostora koje bi trebalo staviti u funkciju. Planira se uređanje dva postojeća i jednog novog.

Obiđen je prostor u Splitskoj ulici u spremištu Gradske čistoće, nekadašnjeg javnog zahoda i prostor u buti kod topova na rivi, gdje se nalazi depo Muzeja grada Šibenika, za koji je zaključeno da bi bio idealna lokacija za javni zahod zbog frekventnosti turističkih obilazaka tijekom ljeta. Turistička zajednica Grada Šibenika staviti će jasnu signalizaciju za javne zahode.

„Šibenik bi trebao imati u funkciji barem tri javna zahoda, posebice u turističkoj sezoni kada imamo veliki priljev posjetitelja. Treba također napomenuti kako će dogodine biti u funkciji i novouređeni gat Vrulje, koji će služiti i za prihvat gostiju s cruisera, pa treba razmišljati o stavljanju u funkciju lokacije u Splitskoj ulici. Ne možemo zahod na Autobusnom kolodvoru smatrati rješenjem.“, kazao je gradonačelnik.

Tijekom godine u Šibeniku radi samo jedan javni zahod  koji je u neprimjerenom stanju, onaj pored zgrade kazališta. U razdoblju od 1. travnja do 1. listopada u funkciji je još jedna i lokacija pored gradske vijećnice, koja za vrijeme događanja na Trgu Republike Hrvatske nije u upotrebi.

Sanja Čatlak, direktorica Gradske čistoće d.o.o. kazala je kako se trenutno usluge u javnim zahodima ne naplaćuju, no nakon primjerenog saniranja i uređenja će se uvesti naplata. „Gradska čistoća financira zaposlenice koji rade u dvije smjene, odnosno kroz 14 sati koliko je vrijeme rada javnih zahoda. Grad Šibenik nam godišnje izdvaja 50 000 kuna za navedenu namjenu, no iako su javni zahodi u financijskom smislu teret za naš proračun, svjesni smo da treba uvesti poboljšanja.“

Iz kategorije: Vijesti