Datum objave: 20. Studeni 2013

Potpisan i ugovor za projekt uređenja dijela obale u Docu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući Ugovoru koji su danas potpisali šibensko – kninski župan Goran Pauk i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić o sufinanciranju projekata i zahvata na pomorskom dobru bit će, uz ostalo, izrađen i idejni projekt za uređenje dio obale u Docu koji je HDZ predstavio još u predizbornoj kampanji. Inače prema Planu upravljanja pomorskim dobrom za 2013. godinu i na temelju prioriteta Lučke uprave Šibensko-kninske županije i Šibensko-kninske županije Lučkoj upravi se dodjeljuje oko 500 000 kuna. Potpisano je pet ugovora i to za Luku Vodice za izmjenu kamenog opločanja u iznosu od 115 tisuća kuna; za sanaciju dijela obale na Martinskoj u iznosu od 88 tisuća kuna; za Idejni projekt uređenja dijela obalnog pojasa Dolac u gradu Šibeniku u iznosu od 85 tisuća kuna; za sanaciju obalnog zida u uvali Sv. Petar u iznosu od 88 tisuća kuna i za sanaciju rampe trajektnog pristaništa u Primoštenu u iznosu od 122 tisuće kuna.

Župan Pauk je istaknuo da je u prijedlogu proračuna za 2014. godinu predviđeno je 2 milijuna kuna za sufinanciranje projekata Lučke uprave Šibensko-kninske županije i to za projekte luka otvorenih za javni promet Bilice, Vrnaža, Dolac i Pirovac. U protekle četiri godine je za održavanje lučke infrastrukture utrošeno više od 2,2 milijuna kuna.

Za Vrnažu, koja će biti komunalna lučica, mora se, kako je objasnio Željko Dulibić raditi nova projektna dokumentacija jer postojeća ne odgovara. Koštat će 630 000 kuna. Lučka uprava na tom projektu radi u suradnji s Udrugom vlasnika brodica koji koriste tu lučicu. „Naš je cilj urediti stanje na pomorskom dobru tako da se točno zna koji dio je namijenjen za komunalne vezove, a to će biti Dolac i Vrnaža, a koji za nautičke i druge komercijalne svrhe.“, istaknuo je Dulibić.

Šibensko-kninske županija izradila prijedlog granice pomorskog dobra uvale Vrnaža i očekuju suglasnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a u tijeku je i postupak utvrđivanja prijedloga granice pomorskog dobra za uvalu Dolac.

Po riječima Jadranke Fržop, pročelnice Ureda za pomorstvo Šibensko – kninske županije preduvjet za bilo kakav projekt na pomorskom dobru je utvrđivanje granice. „Županija radi sustavno na uređenju pomorskog dobra jer želimo da se točno zna za što će ono služiti.

Za uređenje lučice Vrnaža trebat će oko 15, a za Dolac oko 20 milijuna kuna. Novac će osigurati Lućka uprava. Županija, Grad Šibenik i nadležno ministarstvo, a s tim će se projektima aplicirati i na europske fondove.

Iz kategorije: Vijesti