Datum objave: 20. Studeni 2013

Preko 160 izlagača iz Hrvatske, Italije, BiH i Slovenije ove godine na MOGS-u

Diana Ferić
Diana Ferić

Treći po redu Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam Šibenik ove godine okupiti će oko 160 izlagača, a osim hrvatskih izlagača, svoje proizvode predstaviti će Italija, Bosna i Hercegovina i Slovenija.  Novost je i izložbeni prostor na vanjskom dijelu gdje će dio izlagača imati svoje štandove.

„Sretni smo što usprkos očitoj krizi u obrtništvu i poduzetništvu uspijevamo nastaviti sa sajmom i to podjednako uspješno kao i prošle godine“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik na današnjoj konferenciji. „Uspjeli smo dovesti isti broj izlagača kao i lani iako samo se bojali da zbog krize to nećemo biti u mogućnosti. Ipak, konkurencija među poduzetnicima je velika pa su mnogi prepoznali ovaj sajam kao priliku da promoviraju svoje proizvod i na taj način se probiju na tržište. Zbog teške financijske situacije ove godine smo morali povisiti participacijske troškove izlagačima“, ističe Smolić. Tako će ove godine izlagači štand plaćati 100 kuna po metru kvadratnom štanda koji ima oko devet kvadratnih metara, dok su lani plaćali 500 kuna po štandu.

Sajam se održava od 29. studenog do 1. prosinca u šatoru na prostoru bivšeg TEF-a u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik, uz visoko pokroviteljstvo predsjednika RH, pokroviteljstvo Hrvatske obrtničke komore, šibenske Gospodarske komore, Ministarstva poduzetništva i obrta, Županije, Grada i Turističke zajednice Šibenika.
Posjetitelje će i ove godine tamburicom i gastronomskim specijalitetom uveseljavati gosti iz Garešnice koji će u subotu spremati ručak na sajmu, a Udruženje obrtnika ručkom će častiti u petak i nedjelju. Ulaz na sajam i parking su besplatni.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

 

Iz kategorije: Vijesti