Datum objave: 20. Studeni 2013

FOTO:Udari juga na Brodarici rušili rive, poplavljena riva u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Dramatično je jutors bilo na Brodarici, u Vodicama i drugim mjestima uz more na šibenskom području. Zbog velike plime i orkanskog juga poplavila je riva u Vodicama, a more je došlo do kuća.  Jaki udari juga i veliki valovi su na Brodarici potopili brodove, srušili rive i nanijeli nanose kamenja na cestu. Jugo je tako jako puhalo da su se jata galebova prizemljila jer nisu mogla letjeti, kako pokazuju i naše fotografije.

Na Baldekinu je jedno srušeno stablo te je poslana služba na teren  kako bi se otklonila zapreka i opasnost koja prijeti od stabla. Dojava o rušanju stabala ima i iz Tisna i Ivinja. Na Konjevratima su jaki udari juga srušili suhozid  i kamanja pobacali po prometnici, kako doznajemo u  Centru 112. 

S obzirom na najavljeno nevrijeme gradske komunalne tvrtke, u okviru svojih nadležnosti, pripreme su na moguće intervencije. Tako su još od jutrost na terenu Vodovod i odvodnja d.o.o. za otčepljivanje šahtova te Zelenilo koje otklanja porušena stabla.

Objavljeno  prije:Vrlo jako jugo koje puše i na šibenskom području za sada ne stvara veće probleme kažu u Centru 112 koji nije dobio nikakve dojave s terena. Međutim, kako doznajemo, almore se izlilo na rivi u Vodicama, sve do kuća.  Brod za Zlarin i Prvić isplovit će, ali će zbog juga zaobići Prvić Luku.

FOTO:arhiva

Iz kategorije: Vijesti