Datum objave: 19. Studeni 2013

Film OŠ Jurja Šišgorića na Festivalu o pravima djece u Koprivnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Film "Dobrodošli u naš grad Šibenik" autora filmske grupe OŠ Jurja Šižgorića  biti će prikazan na Festivalu o pravima djece u Koprivnici.
Ovo je  5. izdanje Festivala o pravima djece, koje je počelo jučer, a trajati će četiri dana.  Na festivalu se prikazuju 33 filma o djeci i za djecu na inkluzivnim projekcijama širom hrvatske, a među njima je i film filmske grupe.

Festival je otvoren projekcijom najgledanijeg obiteljskog slovenskog filma „Gremo mi po svoje“, pjevačkom točkom polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ iz Koprivnice .
Tijekom četiri dana trajanja Festivala u Koprivnicibit će ukupno prikazana 33 filma za djecu i odrasle, dok će najbolja domaća ostvarenja na temu prava djece u produkciji djece i mladih obići još 9 hrvatskih gradova u kojima su organizirane inkluzivne projekcije za osnovnoškolce i srednjoškolce.
Festival o pravima djece i dalje je jedini inkluzivni festival u Hrvatskoj jer su sve projekcije i aktivnosti prilagođene djeci i odraslima s oštećenjem vida, odnosno sluha. Ovo je, po broju djece koja će na njemu sudjelovati,najveće izdanje festivala do sada. Slogan ovogodišnjeg Festivala  je „Dobre stranice ne poznaju granice” i nadovezuje se na nacionalnu kampanju „Čitaj mi!” koja poziva na čitanje knjiga djeci od najranije dobi.

Festival o pravima djece organiziraju Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u suradnji s Gradom Koprivnicom, Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Blitz Cinestara i, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba, Oryx Grupe te Hrvatskog telekoma.

 

foto: koprivnica.hr

Iz kategorije: Vijesti