Datum objave: 18. Studeni 2013

Još jedan projekt Šibensko-kninske županije dobio sredstva Europske unije

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan projekt  koji bi kroz edukaciju nezaposlenih o tomu kako osmisliti, izraditi i provesti poduzetnički program trebao smanjiti nezaposlenost  dobio je novac iz Europske unije.  Partnerskom vijeću za tržište rada Šibensko-kninske županije, u koje su uključeni članovi iz javnog, privatnog i političkog sektora u Gradu Šibeniku,   za svoj projekt „Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije“  dodijeljeno je iz fondova Europske Unije 23. 219 eura za poticanje politike zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa na području županije.

Nositelj ovog projekta je Razvojna agencija Šibensko-Kninske županije koja se prijavila na natječaj  Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja koji je dio pretpristupne pomoći EU-a Republici Hrvatskoj u okviru IPA IV komponente. Ukupna vrijednost projekta je 31. 199 eura.

Partnersko vijeće osnovano je na inicijativu Razvojne agencije prije više od dvije godine, ima 47 članova, a neki od njih su: Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Zavod za zapošljavanje, Centar za inkluziju Šibenik, šibensko Veleučilište, trgovački lanac Djelo itd.
Projekt za koji je  dobiveh novac počeo se provoditi  a između ostalog organizirat će edukacijske programe kako realizirati projekte, napraviti projektne ideje, razviti strategiju poticanja razvoja ljudskih resursa itd. “Cilj nam je što bolje informirati javnost i na taj način potaknuti zapošljavanje u Županiji”, rekao je Dario Šimić, voditelj tog projekta.

„Drago nam je da je Europa prepoznala rad našeg vijeća te odlučila sufinancirati naš projekt. Iskoristi ćemo ovu priliku na najbolji mogući način. Vijeće trenutno ima 47 članova ali bitno je napomenuti da se vijeću mogu pridružiti i druge organizacije i udruge koje žele sudjelovati u promoviranju poticanja zapošljavanja. Naš cilj nije samo smanjiti nezaposlenost već  i razvijanje i stvaranje novih mogućnosti za napredovanje zaposlenih,“ istaknuo je Šimić.

Iz kategorije: Vijesti