Datum objave: 17. Studeni 2013

MARTINJE U ŠIBENIKU: Zabava, mlado vino i humanitarni rad

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalno  Martinje koje je sinoć u hotelu Krka po sedmi put organizirao Lion klub iz Šibenika proteklo je u plesu druženju, kušanju domaćih specijalitata kao što su  „manište i fažola“ i  rambašića, kušanju mladog vina, ali  i humanitarnom djelovanju budući da je prihod  namijenjen educiranju  i opremanju  članova šibenske Udruge slijepih za rad na računalima.

Doniranjem mladog vina predstavili su se, osim šibenskog Vinoploda, i brojni manji vinari poput Marinova iz Primoštena, Džape iz Oklaja i Mile  Maleša koji su i bili na sinoćnjoj večeri, te vinarija Kursan, Ponoš, Tudić, Duvančić  i vinarije Domžale jer  su na šibenskom Martinju bili i članovi Lions kluba iz tog slovenskog grada.

Bogata lutrija  sav prihoh koje je namijenjen u humanitarne svrhe doslovno je planula u pet minuta, a napeto je bilo i na izvlačenju tombole. Dugo je trebalo da netko skupi cinkvinu,a još duže da budu izvučeni svi brojevi n jednom listiću. Glavnu nagradu na tamboli, pečenog odojka,  osvojila je gošća iz Domžala, članica tamošnjeg Lions kluba, a svoju je nagradu podijelila sa svim sudinicima Maartinja.

Goste je zabavljala šibenska skupina Bagatin.

Inače , šibenski Lions klub lani se bratimio s Lions klubom iz Domžala pa je njihovih deset predstavnika  stiglo u uzvratni posjet  šibenskim kolegama. Uživali su, kako su nam kazali, u obilasku Šibenika i NP Krke, ali i u sinoćnoj večeri.

Iz kategorije: Vijesti