Datum objave: 16. Studeni 2013

Neven Periša: "ŽKK Šibenik ne zaslužuje ovakav tretman od strane Grada"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezadovoljstvo i ljutnju na gradsku upravu Grada Šibenika zbog kako kaže, maćehinskog odnosa prema ŽKK Šibenik izrazio je danas na press konferenciji Nevena Periša, predsjednika kluba nakon što im nije isplaćena obećana rata za ovaj mjesec a sredstva za ovu godinu umanjena su im za 50 posto u odnosu na prošlu godinu.

Vodstvo kluba sastalo se sa Nikicom Penđerom, dogradonačelnikom, Mirjanom Žurić, pročelnicom za društvene djelatnosti i Marijanom Tepić iz Saveza sportova grada Šibenika gdje im je rečeno da će biti uskraćeni za 40 000 kuna iz gradskog proračuna.  „Ne vidim razlog zašto bi najtrofejniji ženski košarkaški klub bio zakinut za toliko novaca. Proračun za ovu godinu su nam je već upola manji nego prošle godine. Mi razumijemo da su svim gradskim klubovima smanjena financijska sredstva ali nama nisu isplaćena sredstva koja su nam obećana za ovaj mjesec. Osim toga uskraćeni su nam i termini za rad sa djecom tako da sada uopće nemamo uvjeta za rad, a svi znamo koliko je rad sa djecom bitan“, rekao je Periša.

Predsjednik kluba ističe kako su u više navrata tražili sastanak sa predstavnicima Grada kako bi riješili situaciju ali ih Grad stalno odbija. „Stalno imaju izgovore za ne naći se s nama. Mislim da mi takav tretman nismo zaslužili. Isto je i sa Jadranskom bankom od koje smo tražili sponzorstvo.
Usprkos problemima, treneri i igračice nastavljaju sa radom i igrom. „Treneri i cure imaju jako puno strpljenja i pohvalno je kakve rezultate postižemo usprkos problemima. U 5 kola ostvarili smo 4 pobjede“, istaknuo je predsjednik kluba.

Volio bih da sve protječe u sportskom duhu kao što će to biti večeras na utakmici ŽKK Šibenik i ŽKK Zadar ali nažalost kada je u pitanju odnos grada i kluba to nije moguće“, zaključio je Periša.

Iz kategorije: Vijesti