Datum objave: 15. Studeni 2013

Zbog spriječavanje kaznenih dijela priprema se videonadzor na 13 lokacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Kriminalitet je ove godine u Šibensko – kninskoj županiji u padu za 11 posto, u odnosu na prošlu godinu, što ohrabruje, ali s druge strane zabrinjavaju anketa koje se provode u 8. razredima osnovnih škola i u 1. i 2. razredima srednjih škola na području grada Šibenika, u sklopu akcije Zdrav za pet,  koji pokazuju da šibenski osmaši više od hrvatskog prosjeka konzumiraju alkohol, marihuanu i Extasy, kazao je na današnjem sastanku odbora za prevenciju kriminaliteta koji je održan u Uredu gradonačelnika Šibenika.

Prvenstveno je  bilo riječi o stanju sigurnosti na području djelovanja Policijske uprave šibensko-kninske, posebice na području Policijske postaje Šibenik od siječnja do listopada ove godine. Predložen je projekt  videonadzora  prometnica i javnih površina na području rada Šibenika. Taj bi projekt obuhvatio 13 lokacija na kojima bi bile postavljene 24 kamere. „Na takav način djeluje se i preventivno i represivno. Naime, sprječava se kriminalitete i lakše se dolazi do počinitelja kaznenih djela. Grad Šibenik bio bi vlasnik navedenih kamera a lokacije bi se nadzirale u suradnji s policijom.“, kazao je Kostanić.

Polazeći od toga da se tomu može suprotstaviti angažiranjem mladih na različitim aktivnostima gradonačelnik Burić je kazao kako se krenulo s uređenjem kina Odeon, a postoje i ideje kako bi se , do stavljanja u funkciju tog prostora, mladima moga ustupiti jedan gradski prostor kojeg bi uredili kao svoj klub. Bit je maknuti mlade s ulice.
Na sjednici je također predložen Projekt videonadzora prometnica i javnih površina na području grada Šibenika.

„Potrebno je prvenstveno odrediti prioritetne lokacije za postavljenje kamera, s obzirom da ćemo s njegovom realizacijom ići u fazama. Projekt videonadzora ćemo svakako podržati, no potrebno ga je uskladiti s proračunskim mogućnostima.“, kazao je zamjenik gradonačelnika,  mr.sc. Danijel Mileta.

Iz kategorije: Vijesti