Datum objave: 15. Studeni 2013

Stanari Meteriza zbog spornog odašiljača spremni ići i na sud

Diana Ferić
Diana Ferić


Predstavnici tvrtke TELE 2 i Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske imali su danas sastanak s predstavnicima Grada Šibenika i stanara Gradske četvrti Meterize u uredu gradonačelnika, nakon što su stanovnici Meteriza  zatražili premještanje odašiljača Tvrtke TELE2 koji je postavljen preblizu kuća te je izravna prijetnja na zdravlje stanovnika.

Marijana Grubešić, predstavnica TELE 2 na sastanku je zastupala stav kako je operater, postavljanjem navedene bazne stanice za mobitele, ispoštovao sve pozitivne propise Republike Hrvatske, te da odašiljač, prema svim propisanim parametrima, ne predstavlja nikakvu opasnost za zdravlje građana. Sličan stav iznijela je i Sarita Bukovčan Kvaternik, predsjednica Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske pokušala  je pojasniti način na koji se takve lokacije za odašiljače  planiraju: „Saslušali smo i predstavnike Grada i građane Meteriza i zaključili smo da se pokuša naći neko rješenje s kojim će biti ispoštovana volja i operatera i stanara, ali ponavljam, ostajemo ipak na tome da je to samo dobra volja izrečena na sastanku. TELE2 je ispoštovao sve propise Republike Hrvatske, a odašiljač je postavljen, temeljem zahtjeva korisnika radi potrebe kvalitete i pokrivenosti samog signala.“

Stanari Meteriza i dalje imaju bezrezervnu podršku Željka Burića, gradonačelnika Šibenika koji je još jednom i na ovom sastanku stao uz stanare: „Čuli smo da su u postavljanju odašiljača ispoštovani svi propisi, no ponavljam, ono što me ovdje smeta jest da nije ispoštovana volja građana. Nitko nije u predradnjama za postavljanje bazne stanice konzultirao građane i to nije u redu.“,  kazao je gradonačelnik, te zatražio od predstavnice TELE 2 da Upravi tvrtke prenese njegov stav i stav nezadovoljnih građana.

Stanari Meteriza rekli su kako neće odustati, već će ukoliko TELE2 odluči da odašiljač ostaje, sudskim putem zatražiti premještanje.

Iz kategorije: Vijesti