Datum objave: 14. Studeni 2013

Kninjanin ukrao od udruge i zadruge koju je vodio više od 1,4 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Pedesetčeverogodišnji Kninjanin osumnjičen je da je pronevjerio novce udruge i zadruge za koje je radio od oko 1, 4 milijuna kuna. Policija ga je kazneno prijavila zbog  zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a sve na štetu Udruge i Zadruge iz Knina. Mediji javljaju da je riječ o predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a ‘Tvrđava Knin’ i utemeljitelja Braniteljskog portala Mladenu Miloševiću (54.

 U razdoblju od 1. siječnja 2008.godine do 31.prosinca 2012.godine kao službena i odgovorna osoba, koristeći svoj položaj i ovlasti s ciljem da sebi  pribavi protupravnu imovinsku korist, podigao je  veću količinu novca sažiro računa Udruge i Zadruge,. Novac nije polagao na blagajnu tih pravnih osoba niti je ustrojio blagajničko poslovanje već ga je zadržao za sebe.
Udrugu je oštetio za najmanje 728.537 kuna, a Zadrugu za najmanje 707.873,38 kuna i tako sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 1,44 milijuna kuna

Osim toga, utvrđeno je da je osumnjičeni, kao službena i odgovorna osoba, u tom vremenu, unosio neistinite podatke u službenu ispravu, odnosno godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom, kao da su istiniti, umanjujući prihode i rashode Udruge i kao takve dostavljao ih Uredu Državne revizije i Gradu Kninu.        

Iz kategorije: Vijesti