Datum objave: 13. Studeni 2013

Stipe Petrina priopćio da mu je službenik USKOK-a prijetio i narušio zdravlje

Diana Ferić
Diana Ferić

Incident se dogodio danas u Uredu načelnika Općine Primošten Stipe Petrine nakon što su, uz prethodnu najavu, došli djelatnici USKOK –a Split u vezi s provođenjem izvida mogućih kaznenih dijela u kupoprodaji zemljišta na kojem će biti izgrađen Dom zdravlja u toj općini.

Prema priopćenju Ureda načelnika taj su predmet već obradili i Policijska uprava Šibensko – kninska i Državno odvjetništvo i odbacili kaznenu prijavu, ali je unatoč tome općinska uprava USKOK – ovim službenicima pripremila svu potrebnu dokumentaciju. U verziji događaja koja je stigla iz općinske uprave Primošten oni su bili kooperativni, ali su službenicima USKOK –a, kako kažu, preporučili da se obrate tim institucijama koje su već predmet pregledale. Načelnik Petrina je zatražio da mu se kaže tko je podnositelj prijave protiv općinske uprave, što je, prema priopćenju Stipe Petrine, razbjesnilo službenike USKOK –a te je demonstrativno svu dokumentaciju od 50 stranica bacio na stol obraćajući se Petrini riječima „to je vaš stil, ali mogu vam reći da me niste posebno impresionirali“. Petrina mu je, kako tvrdi uzvrati pitanjem „što ćete me sada uhititi“, na što je on navodno uzvratio „to ste samo tražili“.

Petrina u svom priopćenju ističe da u javnosti reagira jer je taj službenik, kako navodi, obavljajući svoju dužnost povrijedio Kodeks policije i da nije djelovao etično i obazrivo i njega je stavio, kako kaže, u poziciju osumnjičenika te navodi da je i prije bio izložen, kako navodi, šikaniranju od strane Policijske uprave šibensko – kninske i ODO –a, a za postupak službenika USKOK-a tvrdi da ga j doživio kao prijetnji i da mu je ugrozio narušeno zdravlje.

Iz kategorije: Vijesti