Datum objave: 13. Studeni 2013

Organizatori danas obećali čarobni doček nove godine u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi koncept organizacije božićno – novogodišnjeg programa i dočeka nove godine u Gradu Šibeniku predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici, ali bez ijednog konkretnog podatka o tomu što će se točno događati i tko će u programu sudjelovati. O tomu je najavljena nova konferencija za novinare početkom prosinca. "Bit će neobično i čarobno to jamčimo, ali još ne možemo otkrivati detalje", bio je  odgovor na novinarska  pitanje o predviđenom programu!

 Smisao jutrošnje pressice bio je predstavljanje tima koji je zadužen za taj program. Sudjelovali su predstavnici Grada Šibenika – dogradonačelnik Nikica Pendžer i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole te ekipa koja će taj program organizirati okupljena oko Hrvoja Jelkovića koji  se potvrdio u organizaciji prestižnog Terraneo festivala , a vodi i klub Azimut pa već dvije godine živi u Šibeniku.

Po njegovim riječima, ideja je da se unesu promijene u božićno – novogodišnja događanja u Šibeniku i da se osmisli i ostvari takav program koji će pokazati zajedništvo svih kvalitetnih i kreativnih pojedinaca, skupina i udruga u Šibeniku pa su pozvani svi takvi da im se priključe. Sudionici, pa ni program dočeka nove 2014. Godine se za sada ne znaju, ali izvjesno je da će to biti šibenske snage. „Šibenik ima najinovativniju glazbenu scenu i tim ljudima treba dati šansu“, kazao je Hrvoje Jelković.

Konačni cilj, istaknuo je Dino Karađole, je za sljedeću godinu osmisliti atraktivan program koji će u Šibenik na doček nove godine privući i turiste.

Događanja će biti organizirana u Docu, ispred stare peškarije i na prostoru ispred dvostrukih bedema na kojem će biti organiziran i doček nove godine. U ekipi su još i Martina Šipuš koja vodi PR, Zoran Erak koji je zadužen za promociju te Suzana Jurin koja radi marketing i uključivanje šibenske ugostiteljske ponude u božićno – novogodišnji program.

Prema sadašnjim procjenama, taj sedmodnevni program neće biti skuplji od prošlogodišnjeg koji je stajao 230 000 kuna.

Iz kategorije: Vijesti