Datum objave: 11. Studeni 2013

Oprez, Teodor se od sutra "seli" na Jadran!

Diana Ferić
Diana Ferić

Oluja Teodor  seli se na jug  pa će vjetrovi će na kopnu sutra  utihnuti. Međutim, u drugom dijelu tjedna formirat će se nova, nešto slabija ciklona, koja će Jadranu donijeti nove olujne vjetrove, osobito od petka, najavljuju prognostičari, piše tportal.

U ponedjeljak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežito do potpuno oblačno s kišom, ponegdje u Dalmaciji i s grmljavinom te posvuda vjetrovito. U višem gorju, osobito Gorskom kotaru ujutro je moguća susnježica i snijeg. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak, ujutro u gorju i mjestimice u Zagorju s olujnim udarima. Na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana puhat će olujna bura s orkanskim udarima, dok će u Dalmaciji puhati umjereno do jako jugo, ujutro s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 7 do 13, a na Jadranu od 13 do 20°C.

U utorak ujutro još je moguća mjestimična slaba kiša, no već prijepodne će se vrijeme postupno smiriti pa će tijekom dana posvuda prevladavati promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a kiša će biti moguća samo u gorskoj unutrašnjosti te na krajnjem jugu. Ponajviše sunca bit će na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana olujna bura s orkanskim udarima, dok će u Dalmaciji puhati umjereno do jako jugo. Popodne će vjetar posvuda biti u znatnom slabljenju. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 8 do 14°C. Najviša dnevna kretat će se od 5 u Lici do 12 u Slavoniji te od 13 do 20°C na Jadranu.

U srijedu će u unutrašnjosti biti potpuno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremena kiša moguća je posvuda, pogotovo u unutrašnjosti tijekom prijepodneva gdje će biti češća i dugotrajnija. Tijekom poslijepodneva na južnom Jadranu očekuje se i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac. Na cijelom Jadranu tijekom jutra puhat će umjerena do jaka bura koja će na sjevernom dijelu tijekom dana ponovo ojačati, a na otvorenom južnog djela okrenuti na umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 8, a na Jadranu od 8 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 5 u Lici do 12 u Slavoniji, a na Jadranu od 13 na sjeveru do 19°C na jugu.

U četvrtak nas očekuje nešto stabilnije vrijeme. U unutrašnjosti će i dalje biti pretežno oblačno, ujutro i maglovito, a moguća je i slaba kratkotrajna kiša. Na Jadranu će biti uglavnom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom dana bura će postupno oslabiti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 7, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 16°C na jugu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 13 na sjeveru do 20°C na jugu.

Do kraja tjedna se ne očekuje stabilizacija vremena, pa će većinom prevladavati oblačno vrijeme, uz mogućnost za kišu. Samo na južnom Jadranu postoji šansa za kraća sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu bura će ponovo ojačati, a na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana puhat će jako jugo. Temperature će biti bez promjene.

Iz kategorije: Vijesti