Datum objave: 06. Studeni 2013

Iseljena instalacija posvećena Rujanskoj bitci za Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Zoran Lučić Luca danas je, kako nam je kazao,  na zahtjev Grada Šibenik, iselio svoju multimedijalnu instalaciju posvećenu Rujanskoj bitci za Šibenik 1991. godine Domovinskom ratu iz prostorija u vlasništvu Grada koje se nalaze blizini šibenske katedrale. "Nije mi jasno zašto moram iseliti ali ja ću poštovati odluku Grada ", rekao je Lucić.

Lučić je autor šireg projekta uređenja Spomen sobe posvećene Domovinskom ratu u  Šibeniku pa je još od bivše gradske vlasti zatražio da mu se ustupi gradski prostor i to je trebao biti upravo ovaj iz kojeg je danas iselio. O njegovoj multimedijalnoj  instalaciji i projektu posvećenom Domovinskom ratu raspravljalo se i na Saborskom  odborom za ratne veterane nakon što je Predraga Matića, ministra branitelja, s Lučićevim projektom upoznao saborski zastupnik Franko Vidović. "Ja sam Gradu poslao projekt sa kompletnim troškovnikom i svime, ali od njih nikada nisam dobio odgovor. Mislim da bi bila velika šteta za Šibenik da se ovaj projekt ne nastavi jer je privukao veliki broj posjetitelja koji su bili oduševljeni instalacijom. Nadam se da će Grad razmotriti i na kraju ipak prihvatiti moj projekt", zaključio  je Lučić.

U odgovoru koji smo dobili iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika stoji: " Gospodin Lučić-Luca je navedeni prostor dobio na korištenje za vrijeme obilježavanja Spomendana rujanskog ratnog podviga, odnosno tjedan dana u periodu od 16. do 22. rujna. Kako prostor nije vraćen Gradu Šibeniku do danas gospodin Lučić je naknadno zamoljen da prostor isprazni i vrati ga vlasniku. O  dugoročnom projektu  gospodina  Lučića-Luce i  njemu sličnim projektima raspravljat će se u sklopu donošenja proračuna za  2014.  godinu, jasno pod pretpostavkom da je projekt u predviđenom roku prijavljen na natječaj. Poznato Vam je, pretpostavljam, da  za projekt nisu predviđena sredstava u proračunu za 2013. godini".

Iz kategorije: Vijesti